Buyrun, ben

Buyrun, ben

2 Ağustos 2009

Tatilde kolik ağlamaları ile nasıl başetmeli?

Bizim gibi gazlı ve kolikli bebeği olan birçok arkadaşımın aylarca evinden dışarı çıkmadığını biliyorum. Ama ben buna da karşıyım.. Çünkü koliği var diye evde yaşamaya alıştırılan bir bebeği büyüdükçe yaşama adapte etmek, dışarı çıkmaya alıştırmak, restorana, alışveriş merkezine götürmek daha da zorlaşıyor. Böylece siz de otomatik olarak hayatın kıyısında kalıyorsunuz.
Biz tatilde kolik için, evde ne yapıyorsak onu yapıyoruz. Evdeki düzenimizi tatilde de kurmaya çalışıyorum… Fön sesimiz, pışş pışş cdmiz, kundaklarımız, emziklerimiz yanımızda olacak. Bunlar işe yaramazsa, Tuna’yı slinge koyup, ağzına da emziği verip yürüyüşe çıkıyorum. Slingde anne sıcaklığı, benim kalp seslerim, yürüyüş ritmi, emzik – emme refleksi, formülünün işe yaramadığı olmadı… Tek endişem buna alışması çünkü sırt ağrılarım uzun süre Tuna’yı taşımama izin vermiyor. Kolik dönemi geçinceye kadar idare edeceğiz artık.

Bu arada gaz sancısı için bitkisel şurupları ya da damlaları içirmeye devam ediyorum. Şimdiye kadar kullandıklarım: Nurse Harvey's, Babuline, Neo Baby, Zinco damla.. Şu an Nurse ile Zincoyu aynı anda veriyorum. İşe yarıyor mu: Bilmem ama denemekten vazgeçemeyeceğim. Bunların tümü bitki şurubu, tarım bakanlığı ruhsatlı. Bir de Şebnem'in gönderdiği, sütü sindirmeye yarayan enzim olan laktaz içeren damlamız var. Bu sanırım Türkiye'de yok.. bitince bir şekilde İngiltere'den getirteceğim sanırım, çünkü en çok işe yaradığını hissettiğim bu oldu. Gerekirse atlar giderim Londra'ya alıp gelirim, yeter ki bebeğim sancı çekmesin. :)

14 yorum:

ela selin dedi ki...

Sab Simplexden mi bahsediyorsun?
Bizim de en cok o yaramisti Selinde isimize. Kolik olmasa da biraz gazi oluyordu.
Istersen getiririm ben sana buradan. 10 gün sonra oradayiz.
sevgiler
ö.

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

nurse harveys bizde de en cok işe yarayan ilaçtı. ama dr bize gazı olsun olmasın sabah akşam vermemizi söylemişti. ben 2 ay boyunca ağlamaları artınca veriyordum meğer rutin bir şekilde verince daha etkili oluyormuş. hoş 3.ay bitince şak diye kesildi ağlamalar ama son ayımızı daha rahat geçti böylece.

hayal dedi ki...

Özlemcim merhaba,
Sab Simplex'i burdaki eczanelerin çoğu keşfetmiş, kaçak olarak getirip satıyorlar. Bu benim dediğim Colief diye başka bir damla... Almanyada var mı bilmiyorum ama varsa da itiraz etmem... :)
Bu arada, 10 gün sonra burda mısınız? Şimdi anladım Bozcaada'ya neden olmasın dediğini :) Neden olmasın, çok da güzel olur, bir iki gün bile görüşsek orda şenlikli güzel bir tatil olur.. Bir bak istersen olası mı....
Hülya, bebek adaşım benim :) Nurse Harveysi rutin veriyorum her emzirmeden sonra, max 6 kez. Damlada da işe yaramıştı... Zaten tek tesellim 3. ayda geçeceğini bilmem :))

huysuz dedi ki...

öncelikle kolay gelsin! biz 4,5 ay uğraştık neredeyse kolikle ve fön makinesi dışında hiç ama hiçbirşey işe yaramamıştı... zor günlerdi :) mylicon diye bir damla daha denemiştik aslında, o da bazen rahatlatabiliyordu bebişi.

hayal dedi ki...

Huysuz ve tatlı, fön makinesi (daha doğrusu onun cd'deki sesi) en yakın arkadaşımız bizim de :)) Bu sıcakta fön mak. düşünemiyorum iyi ki sesinin cd.si var :)

Nes london-ist dedi ki...

cok ayip ettin simdi! sen anlamissindir niye cicim:)

hayal dedi ki...

Ah be güzelim aklıma gelmedi değil ama vallahi utandım doğrudan istemeye :)
Peki bunu bir teklif olarak kabul edebilir miyim ;)

Nes london-ist dedi ki...

bana hemen ilacin ismini cismini email atsana,colief ise hic duymadim ve gormedim ama herseyi bilecek halim yok tabi,cunku benim oglum da 5 hafta kadar kolik olmustu da boyle bir sey hic karsima cikmamisti,ama gidip bakacagim Tuna kus icin.

hayal dedi ki...

Evet Colief ismi
Sebnem ingitereden aldı diye biliyorum

hayal dedi ki...

Neslicim şimdilik iki kutu var damladan. Ben bitmesine yakın sana haber vereyim istersen. Zira belki de bir ay falan bitmez, gerek kalmaz böylece

Berna dedi ki...

aybala burda da "laktazim damla" var canım. biyoeşdeğerliliği colief ile tartışılır belki ama etken madde aynı. denedin mi?

hayal dedi ki...

Bernoşum Asya da laktazimden bahsetti evvelki gün. Denemedim elimde colief var daha bir kutu. ama onu da vermiyorum şu an idare ediyoruz nurse harveys ve zinco ile inşallah böyle gider...

Betül KAVAL dedi ki...

nurse harveys ve sab simplex benim kurtarıcımdı diyecem ama kolik tuttumu hiç biri işe yaramıyor. asansör yontemi kullanırdım ben.
biraz komik ve anlamsız gibi gelsede işe yarıyordu oltuk altından tutup bebeği havaya inip kaldırmak ve mmmmmmmmmmmmmmm diye sesli mırıldanmak. dene lütfen işe yarayacak. doktor tavsiye etmişti. hatta birgün carrefoura alışverişe gittim tam kasada tutturmuştu kağan herkes toplanmıştı bana acıyan gözlerle bkıyorlardı her taraftan biraz ben alayım falan diyenler ben bu yöntemi yaptım kağan en azından belli bir süre susmuştu herkes şaşıran gözlerle bana bakıyo nasıl yani der gibi... düşündükçe gülerim ama en azından kasada işimi bitirip çıkmıştım.

allah kolaylık versin sana ben çok iyi biliyorum o sancıları 2 saat boyunca kağanın ağladığını ve çaresiz ne denediysem olmadığını bilirim....

sevgiler

hayal dedi ki...

Betül, teşekkür ederim, benzer bir yöntemi dr bize de öğretti gerçekten işe yarıyor. :)