Buyrun, ben

Buyrun, ben

9 Temmuz 2010

Günaydın sağlıklı insanlar

Sağlıklı olduğunuz için teşekkür ettiniz mi bu sabah?
Mesela, dün gece ameliyat ettiğim eklampsi geçiren genç anne, ya da onun (belki ameliyata alınabildiği için hayatı kurtulan) bebeği henüz farkında bile değiller yaşadıklarının, ölmediklerinin... Yoğun bakımdan çıkınca nasıl bir tehlike atlattıklarını farkedecekler mi acaba?
Belki kanama ile gelen, dekolman plasenta olan gencecik kadının 7buçuk aylık bebeği bizim kadar şanslı olmayacak... Ya da tersine, belki acilen ameliyata alınabileceği bir hastane bulduğu için kendine, hayatı kurtuldu aslında, direnecek ve hayatta kalacak, biz de bunun sevinci ile hayata tutunacağız..
Belki poposuyla doğmaya kalkan şaşkın bebek bize gelmek yerine diğer dört kardeşi gibi evde doğmaya karar verseydi bu kadar şanslı olmayacak ve onların ikisi gibi hayatını kaybedecekti...
Bunları bilmiyoruz tam.
Ama olabilme ihtimallerini biliyoruz. Bu annelerin (en azından ikisinin) hayatını kurtaran ekipte ben de vardım,
ne şanslıyım değil mi?
Hem sağlıklıyım hem de sağlığa katkım var.
Ne şanslıyım değil mi :)

9 yorum:

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

tüm ailem sağlıklı, ciddi hastalığı olan yok diye daha dün gece ne şanslıyım diye düşünerek uyudum :)

Sessizce dedi ki...

Ne kadar muhteşem bir iş yaptığınızı biliyorsunuz değil mi. Doktorluk bu yüzden benim gözümde en kutsal meslek. Manevi tatmini de ölçülemez zannımca.

Sevgiler ve sonsuz başarılar size..

ŞEKER dedi ki...

her gün yeni bir bebeğin hayata gözlerini açmasını ve annesini dünyanın en mutlu insanı yapmasını gördüğünüz için çoooook şanslısınız..
diğerlerinden bahsetmiyorum bile..

anne kaleminden dedi ki...

yaşamın kaynağı ellerinizde...

cenebaz dedi ki...

Gerçekten şanslısın ve yaptığın iş çok kutsal.

Anne İş'te dedi ki...

çok şanslısın,çok

Adsız dedi ki...

çok teşekkür ederiz. bütün meşakkatlerine rağmen, yaşamınızdan fedakarlık yaparak bu mesleği seçtiğiniz, ve sağlığa yaptığınız/yapacağınız katkının bilinciyle bizlere hizmet ettiğiniz için size ve bu farkındalık ile çalışan tüm sağlıkçılara. Serap

hayal dedi ki...

Hülyacım, bunun farkında olup buna sevindiğin için seviecek birisin...
Sessizce, muhteşem yanları ağır basıyor evet :)
Şeker, yeni bir bebek, dünyaya açılan minik yeni gözler.. Hele beklenen, geciken, ama gerçekleşen minik ağlama.. bir bebeğin ağladığına en çok yaşadığının göstergesi olduğunda sevinilir herhalde (biz ağladı diye- ilk doğduğunda - sevinç çığlığı atarken, annesi -ilerleyen günlerde- ağladı diye bu kadar sevinmez herhalde :)))))
anne kaleminden, o kadar da değil ya, biz aracılık ediyoruz ilahi güzelliğe :)
cenebaz, anne işte, evet şanslıyım galiba :) ne güzel
serap, :) ben teşekkür ederim :)

zühra dedi ki...

Her işin riskli ve zevkli yanları var. Doktorluk veya diğer sağlıkçılar açısından gerçekten hem kendileri hem de hasta ve hasta yakınlarının sorumluluğunu taşımak oldukça zor. Gece gündüz, yağmur çamur demeden fedakarca çalışan siz sağlıkçıları kutluyorum.