Buyrun, ben

Buyrun, ben

12 Mart 2009

Şimdi okullu olduk.....

İnsanın bebeğinin okula başlaması ne enteresan birşeymiş.. Ne heyecan verici.. Onun bir toplumda, yanında biz olmadan bir birey olarak kendini ifade etmesi, edebilmesi... Başka birilerine tuvaletini söylemesi, başka birilerinin yardımıyla yemeğini yemesi.. Sevdiği oyunları başkalarıyla oynaması..
Ve yanında olamamak, bu anları görememek, yaşayamamak. Sadece saate bakarak, şimdi ordadır, şimdi oynuyordur, meyvesini yiyordur, çok uykusu gelmiştir, şimdi eve gidiyordur diye hayal kurmak.
Bu arada o "terrible 2" ben ise "terrible 34" olduğumuz için sonrasında bu konuda tek kelime konuşamamak...
Ama anladım ki insan bebeğininin her anında yanında olmak, her anını bilmek, görmek istiyormuş.. Merak ediyormuş.
Annelik ne tuhaf birşeymiş. İşten eve gelince kızım benimle ilgilienmeyip televizyon seyretmek isteyince ya da anneanne diye ağlayınca içimin nasıl parçalandğını, nasıl hissettiğimi bilebilse keşke....
Neyse.. Anaokulu maceramız böylece başladı işte; ben yokken :( Kademeli olarak artarak tam gün ve tam haftaya dönüşmesini planlıyoruz, hayırlısı bakalım.
Sonuç olarak, tam fikrim yok malesef ama (öğretmeniyle henüz konuşamadım), iyi oynamış, ağlamamış, bizi istememiş, yemeğini (ara öğününü) güzel yemiş, çişini söylemiş hatta altını da açmışlar -biz bağlamıştık ne olur ne olmaz diye- hiçbir sorun yaratmamış.. Öğlen olunca zaten uykusu geldiğinden ayrılırken de ağlamamış. İyi gitmiş kısacası.
Not: Resim temsili, Damla hanımın dün çekilen resmi olmadığı için bunu koydum...

8 yorum:

Ayça dedi ki...

Hayırlı olsun okulunuz. Darısı başımıza.

GeCe dedi ki...

hayırlı olsun okulunuz ilk anlar zor gelse de sosyal gelişimi için çok faydalı olacaktır

ebru dedi ki...

hayırlı olsun canım:)))onun için çok güzel bir gelişme çok faydasını görüceksiniz ikinizi de öpüyorum

cenebaz dedi ki...

Hayırlı olsun güzl prensese. Desene o da çarkın içine girdi.

KEO dedi ki...

bu geçiş dönemini çabuk atlatırsın umarım, "sın" dedim çünkü küçük hanım atlatmış baksana annesi:)aferin ona, hayırlı olsun!

şebnem dedi ki...

bunu bebek gelmeden once yaparak cok ıyı bırsey yaptın.çünküü bu yaşlarda kardeş gelmesıyle krese başlama aynı doneme denk gelırse krese gıden kendını dıslanmıs ve evın dısına tılmıs hıssedıyormus....aferın aferın!!!!

pinarbk dedi ki...

Üstteki yazının yorumlarını kapamışsın. Buraya yazıyorum. Kutlu olsun, mutlu olsun. Emeğimizin karşılığını aldığımız ve adam gibi muamele göreceğimiz güzel günler görelim.

gülnur dedi ki...

Okulunuz hayırlı olsun,umarım herşey çok çok güzel olur.

Tıp bayramınız kutlu olsun.Ülkemizde hiçbir sistemin doğru işlemediği gibi sağlık sistemide karma karışık .Hele uygulamaların bir anda değişmesi tamamen sinir bozucu.
Mesleğinizi sevmeniz ve herşeye rağmen yinede doktor olmayı istemeniz çok güzel.
Umarım Pınar'ın da yazdığı gibi emeğinizin karşılığını aldığınız adam gibi muamele göreceğiniz güzel günler görürsünüz.

EDIT e yazdıklarına
bayıldım:) Aynen katılıyorum.