Buyrun, ben

Buyrun, ben

18 Eylül 2007

Kizim ve Sütlü Nuriye Teyze

Bebek magazasinda calisan tezgahtar bayan dedi ki, kuklalar cocuk gelisiminde cok onemli bir yer tutarmis. Bu arkadas pedagoji okumus, o yuzden inandim dedigine. Ama sadece kukla tiyatrosu bile dunya paraydi. Bu nedenle belki de satin alayim diye diyodur oyle diye de dusundum, ne yalan soyliyim.
Sonra da gazetede okudum. Gercekten oyleymis. Kuklalar cok etkiliymis bebisler uzerinde. Mesela yemek yemediginde biz "ye yavrum bakiyim mamani" dedigimizde "iii ih" dermis, ama kukla "himm yesene cocugum" deyince yermis.

Oyle olunca ben de gittim kizima Nuriye Teyze'yi aldim.

(Sutlu lakabini annemle ayni anda dusunduk.)

Kizim, Nuriye Teyze'yi yedi.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

minik kalbin güzel günler görsün kuklasıyla birlikte:)
sling için beklemedeyim:)
öpüyorum sizi
esra

uzay dedi ki...

damlanın oldugu fotograftaki adama takılmıs durumdayım :)

hayal dedi ki...

esra, ilk firsatta kalip gondericem
uzay, adam asagi kattaki donerci amca galiba, o sirada kardesim doner siparisi veriyodu. e ne de olsa nuriye teyzeyi damla hani bitirdi :)

Pareo Anne dedi ki...

kukla tiyatrosu için bir çözüm önereceğim. kalın bir ayakkabı kutusu alınır. tabanı kesilir. ama biraz içerden kesilir. yani taban alanından biraz daha küçük. sonra kalan kısım dekoratif bir kağıtla kaplanır. evdeki artık kumaşlardan perde yapılır ve kutunun ön yüzü olacak yerine uygun bir şekilde tutturulur. işte kukla tiyatrosuuuu...ikea' da parmak kuklaları var. onlar da çok güzel ama damla için minik olabilir. şimdilik el kuklaları daha iyi sizin için. damlayı yanaklarından ısırıyorum.
sevgiler

Geveze Kalem dedi ki...

Damla'yı gördüm yüzümde gülümseme takılı kaldı gece gece. :)))
Tamam, hemen biz de alalım büyük bir kukla. Gerçi evde ikea'nın parmak kuklalarından ve hamileliğimde özellikle pınarın kaplarını biriktirmek suretiyle aldığım kuklalarından var ama ben ne zaman oynatsam oğlum kuklalara değil, sesimin tuhaf haline gülüyor.:(
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

slingin modelini bloga koysaniz :)

hayal dedi ki...

slingin kucuk bir modelini cizip fotografini cekip bloga koysam olr mu ki acaba bir denemeli bari.