Buyrun, ben

Buyrun, ben

2 Mayıs 2010

Sudafedden çektiklerim ve bilgisayar kurası

Kafası karışık olunca insan, büyük resmi göremiyor bir türlü.. Ormana bakmaktan sürekli, tek tek ağaçları farkedemiyor ve bu çoook kötü.
Tuna bey günlerdir keyifsiz, kucak istiyor, benim sırtım çook ağrıyor, Tuna geceleri ağlıyor ve biz çaresiziz... Susturamıyorum oğluşumu, ne yaptıysak olmuyor, benim keyifli, güleç oğlum gece 2-4 arası durmaksızın ağlıyor. Kalan saatlerde de uyuyamıyor. Hepimiz mahvolmuş durumdayız, sinirlerimiz yıpranmış, bir derdi var ama ne, Allah'ım çıldırıcam, bütün olasılıkları eliyorum ama birşey bulamıyorum. Doktora taşıyoruz çocuğu nesi var, kulağında duruyoruz en son, biraz sıvı birikimi var basınç hissi huzursuzluk yapabilir, onun da gitmesi için ilaçlarını veriyoruz. Ama KBB'cimiz ısrarla çook az sıvı var ve hissetmez bile diyor. E ne o zaman.. Hiç kendimi bu kadar çaresiz hissetmemiştim, anne ve dr olarak. BU ÇOCUK NEDEN AĞLIYOR hem gündüz hem de gece!
SUDAFEDDEN Mİ!! Tabii ya.. nasıl aklıma gelmedi. Psödoefedrin. Huzursuzluk çarpıntı uykusuzluk yapar. Tabii ya.. Damla'da bişey yapmaması Tuna'da da yapmayacağını göstermez ki!! Hay KBB'ci sen çok yaşa. Nasıl düşünemedim ben bunu.
Kes sudafedi.. Anasını satayım bir haftadır gecelerimizi dar eden Tuna nasıl da mışıl mışıl uyuyor.. Maşallah kuzuma.

Bir de şu bilgisayar kurası var.. Mecburi hizmet kadroları açıklanınca içim içimi yedi, Beytüşşebap da neresi diye diye dilime doladım bizim Gülden'in tayini çıkmasın mı Beytüşşebap'a... Ama bilgisayar kurası diye kendimi teselli etmeye çalışırken! Neyse ki torpil olmuyor bunda, şansın neyse osun, herkesin eşit şansı var Beytüşşebap'a ve Yüksekova'ya derken.. Dün, Zonguldak'a tayin olan bir tanıdığın aslında şanslı falan değil sadece torpilli olduğunu öğrendim. Nasıl ya! Noter huzurunda çekilen bilgisayar kurasında mı torpil? Sistem şöyle aslında, açıklanan kadroları tercih ediyorsunuz, aynı yeri tercih eden kişiler arasında kura çekiliyor önce, tercih edilen yerlere birer kişi yerleştikten sonra, kalan kişilerle boş kalan yerler genel kurada eşleşiyor. Bu genel kura havuzuna tabii kimsenin tercih etmediği Beytüşşebap gibi yerler kalıyor.
Ve torpil de şöyle işliyormuş: Yeterince torpilliysen, tercih ettiğin yere bir gün önceden sisteme adın giriliyormuş, kura esnasında ekranda isimler dönerken zıtt senin isminde duruyormuş ve sen kazanıyormuşsun orayı. Nasıl süper di mi?
Peki ama neden şaşırmadım ben buna?
Allah'ım sen bize acı, şansımızı yaver tut, hayırlısıyla güzel bir yerde yaşamak nasip et.
Hadi biz büyüğüz, alışırız, eve de yere de insanlara da... Bu bebekler için ne kadar zor olacak.. Mesela biz doğduklarından beri:
ikizlerle bizimkiler
büyüsünler,
arkadaş olsunlar, birlikte oynasınlar diye beklemedik mi?



Şimdi gitmek zorundayız ama ne kötü değil mi! Görüşemeden nasıl arkadaş olacaklar :(

4 yorum:

zühra dedi ki...

İnşallah mutlu olacağın bir yere gidersin.

ela selin dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
ela selin dedi ki...

Canim gecmis olsun..
O aglama krizleri ne kadar caresiz birakir insani. Neyse ki cözmüssün problemi, aman bir daha tekrarlamasin.
Bu tayin olayi da yakanizi birakmadi sizin ama ya... Tez zamanda su kaygilariniz biter, yerlesik düzenin tadini cikarirsiniz diye umut ediyorum.

Shade and Love dedi ki...

Sudafed 'i duymak beni dediken diken yapar. Hastaliklarini bile sessiz sedasiz geciren oglum Sudafed 'le deliye donmus, huzursuz ve surekli aglayan bi cocuk olmustu . Oyle ki "neden ruzgar var,neden kirmizi isik yandi" diye aglar olmustu . Sonunda ilaciyazan kendi doktorumuz degil ama Dr. Nuran Salman "ilaci kesin" demisti de hepimiz rahat bir nefes almistik. Yogunluk ve yorgunluk beraberinde stressle neler yasatmis size . Neyse ki daha da uzun surmeden gormussunuz . Gecmis olsun hepinize .
Bu kura durumlari hakkaten karisik ve can . Ogretmen atamalarinda da benzer torpiller yapildigini dinlemsitim radyoda . Can sıkıcı bi durum . Ama sizi okuyan ,keyifle takip eden, tanidiginiz tanimadiginiz o kadar cook kisi varken , hepsinin iyi dilegi sizinleyken cok da istemediginiz bir yer cikmaz bence . Ama derseniz ki , mecburi hizmet zor is , yeni duzen kurmak,babadan sevgiliden ayri kalmak var. Sonuna kadar haklisiniz . Ama buyukler de der ki "sayili gun cabuk gecer" .
Sayili gunun cabuk ve sıkıntısız gecmesi gecmesi dilegiyle .
Hasene