Buyrun, ben

Buyrun, ben

10 Aralık 2009

Dört önemli konu başlığı

Rüyamda (hayırdır inşallah) teyzemin arkadaşının bir yeteneği varmış, bana telefon ediyor ve ben o kadının sesinde babamla konuşuyorum.. Babamın sesi, babamın tonlaması, babamın lafları ve ruhuymuş.. Ona, baba beni görüyor musun, torunlarını görüyor musun diyorum.. O da aferin kızım diyor. Neyimi beğendiğini bilmiyorum ama aklımdan uzman oluşumu falan beğendi herhalde diye geçiyor.
Demek ki tek derdim babamın beni beğenmesi bi de torunlarını görmesiymiş….

Tuna beye ablasının alerjik öksürüğü için içtiği şurubundan başladık dr tavsiyesiyle. Gece boyunca burnu tıkalı olduğu ve uyuyamadığı için.
Demek ki tek derdi burun tıkanıklığıymış…

Benim tez yalan oldu mu oldu… Ben kanlarımı kaybedip tekrar toplayınca biter sanıyordum. Lay lay lom biyokimyaya gittik, hocayla görüşüp kanları çalıştırmak için randevu aldık ve telefon beklemeye başladık… Onlar aramadan tezime sponsor olup kitleri alan ve evinde muhafaza eden ilaç firması görevlisini aradım, artık hazırız kitleri getir diye… Yok dedi. Kit mit yok… E kan man da yoktu.. Meğer tezim yokmuş da haberim yokmuş. Kadın aldım dediği kitleri almamış. O firmadan da ayrılmış. Zaten firma da batmışmış. Artık istese de alamazmış. Kadın bizi kandırmış.mış. Kelimeler kafamdan hayal gibi geçiyor. Çok da tın. Artık 1000 doları arkadaşımla paylaşıp cepten alıcaz. Yoksa yok. Kit yoksa tez de yok. Türkiye’de bilimsel çalışmalara sponsor da yok. Ama şurda fotoğraf çalışması yapıcam mankenleri çıplak çekicem desem bulur muydum sponsor? Bulurdum sanırım.
Demek ki tek derdim sabırmış.. Kit kan hasta toplama bunların hepsi yalanmış. Tez yapmak sabır işiymiş…. (Tezveren dedeye gidip adak mı adasam acaba?)

Bu ay ihtisasta son iki ayımdan biriydi. İşe başladıktan sonra eksik olan ameliyatlarımı tamamlayıp (eğitimimizin en önemli parçası ameliyat) bitirecektim. İki ay yetmezdi ama şansıma güvenecek ve şansım yaver giderse kritik ameliyatlardan birer ikişer yapıp idare edecektim.. Ve fakat ne oldu? Bizim ameliyathane kapatıldı. Anlamayanlar için tekrar yazıyorum: Ameliyathane yok ameliyat da yok. Eğitim de yok. Güvendiğim şansıma küsmeli miyim yoksa? Tek sorun benim eğitimim değil, hastalar beklesin dert değil hehehe.. Yeter ki ameliyathane tadil edilsin (ama iki günde bitecek denen inşaat on iki gündür sürsün ve hatta hiçbirşey yapılmasın, öylece malzeme beklenerek kapalı tutulsun).. Acil ameliyathanede organ naklinde orda burda günde bir iki ameliyat ite dürte yapılsın…. Gerisi kalsın..
Demek ki tek dertleri benim eğitimim değilmiş. Tezim hiç değilmiş.
Bu ihtisas biter miymiş?
Bitermiş bitermiş…..

7 yorum:

pinarbk dedi ki...

İlk paragrafı okuyup ağlayınca, devamını getirememiştim, şimdi okudum. Bilemedim ne yazayım, sanırım konuşmamız lazım...

ÇAğ dedi ki...

Hayalcim, önce ağlayarak başladım Pınar gibi.Kan bağı olmayan tombiş bi teyzem vardı, hayatı şen, altın kızlardan,vefat etti, bir ay sonra rüyamda gördüm. Gece yıldızlar parlıyordu, nasılsın mutlu musun oralarda dedim, yıldızları gösterdi,dediki, o kadar parlak ki, ışıl ışıl, ben oradayım ve çok mutluyum.Babanda sana gelmiş, inan orada çok mutlu ve sizi izliyor.
Bir gün çok sıkıntılıyım, feci stresliym, gece yine geldi teyzem, geçecek bak gör dedi, geçti biliyor musun o gün...
---Tez olayı düz giderse şaşırırım zaten. Porofun tezi tam 1,5 sene dolu dolu geçti.İnledik resmen ama geçti gitti, tez kitabı rafların tozlu yerinde:) Biter biter, hatırlamayacaksın sonra.
---Ev kaloriferli ise çok kuruyor bu çocukların burnu, tıs tıs her gece, nemlendiriyorum, soğuk buhar olmadı kaloriferin üzerine ıslak yeni yıkanmış çamaşır koyuyorum.Sürekli Sterimar.
---Hadi gidelim biz tamir edelim ameliyathaneyi:))) Her şeyde bir hayır var diyelm, uzmanlık uzarsa belki iyi bir yer çekersin kim bilir...
Öptüüüüm

Şenay- Doğam dedi ki...

Çok guzel bır ruyaymıs gordugun..allah mekanını cennet eylesın.. babacıgının...

Kucuk melegıne gecmısler olsun.. cabuk atlatır emınım ;)

Tez konusu TEZ zaman da bıtsın :)

Amelıyat tamır olsun... hastalar..magdur...doktorlar..magdur olmasın..


Sevgıler :)
Şenay

Seren dedi ki...

hadi devam pozitif düşünmeye...bitecek ,hepsi geçecek.

şebnem dedi ki...

KISA ÖZ: ÖLDÜRMEYEN DARBE YÜCELTİR!

€l ߀ N! dedi ki...

merhaba beyhan ben canım tabiki hepimizin gurur duyduğu çok önemli bir işin var,eminimki babanda çok sevinirdi ama bu gördüğün rüyanın ben daha iyi bir yorumunu söylemek istiyorum şöyle kısa bir süre yani bayramı aklına bir getirirsen memlekette yaşadıklarımız eminimki babanda bizi görmüştür hepsi bir yana onun görevini sen üstlendin senin gibi bir kuzenim olduğu için kendmi çok şanslı görüyorum allah seni çocuklarına ve sevdiklerine bağışlasın bunları nasıl yazabildim bilmiyorum çünkü gözlerim yine doldu kusura bakma hepinizi çok seviyorum. inşaallah işindede istediğin yere ulaşırsın. damla ve tunayı öpüyorum..

hayal dedi ki...

Pınar, evet konuşsak ne iyi olur.. Ben kimseyle konuşmayalı uzun oldu, arabada kendi kendime konuşuyorum artık, sonra da buraya yazıyorum
Çağlayan, Cold Mix diye birşey öğrendim, dün aldım, yakasına damlatıyorsun, burnunu açıyor, mentol gibi birşey, aklında olsun
Şenay, tüm dualarına amin :)
Seren, geçecek değil mi, neler geçmiyor ki..
Şebnem, evet haklısın, baksana iyice sertleşti kabuğum kaşarlandım herşey olup bitiyor ben kenardan bakıyorum, şu an tek gerçeğim Damlanın ateşi (39,6)
Beyhancım, hiç böyle düşünmemiştim, babam o nedenle aferin demiş olabilir mi hakkaten bana? Küsleri barıştırmak sevaptır di mi? Teşekkürler söylediklerin için... Hepinize sevgiler...