Buyrun, ben

Buyrun, ben

18 Aralık 2009

Bir-günüm-kaç-saat

Sabah 6’da uyandım – kahve içtim - oğlumu emzirdim – kızımı öptüm uyandırdım – annem gelmişti kucaklaştım iki sohbet ettik – işe gittim – yolda müzik dinledim – hastaneye geldim – vizit yaptım – kahvaltı ettim – ameliyata girdim – birinin rahmini aldım – ameliyattan çıktım - acil bir hasta geldi ameliyat ettim – ameliyattan çıktım – yemek yedim – vizit yaptım – doğumhaneye inip nöbeti devraldım – sezaryene girdim bir bebek doğurttum- arkadaşımı çağırdım boşanma hikayesini dinleyip üzüldüm – acil ameliyathaneye gidip bir ameliyata girdim anneciği ölmesi diye bir miniciği dışarı çıkarttım çok üzüldüm – doğumhaneye döndüm – yemek söyledim – son nöbetim diye pasta yedik- bir olgu sunumu makalesinin giriş ve olgusunu yazdım tartışmasına başladım – saat 1 oldu yatar gibi yaptım – sabah 6 oldu kalktım neskafe içtim – kahvaltı yapar gibi yaptım – vizit yaptım – ameliyathaneye girdim bir biyopsi aldım – ameliyata girip birinin urunu çıkarttım zordu saatler sürdü – ameliyattan çıktım başka bir ameliyata girdim birinin kistini çıkarttım – çıkıp vizit yaptım – eve gelip bebeğimi alıp karşıya doktora götürdüm – eve geldim köprü berbattı – kızımı çok özlemiştim hiç pas vermedi – oğlum çok öksürdü nebül yaptım – duşa girdim - 15 dakika uyudum - bebekleri doyurduk annemle – kocam geldi yemek yedik - kızımı yatırdım – salonda uyuyarak ceviz yedim – çeviri yapmak için bilgisayarımı açtım uyuyakalmışım – sabah 5’te kalktım çeviriye başladım.
Bütün bunlar 40 saatte oldu.

23 yorum:

Şenay- Doğam dedi ki...

Doktorluk meslegının ne kadar vefalı bır meslek oldugunu bır kez daha gordum yazdıklarında..allah kolaylık versın sana..

Kadın dogum uzmanı oldugunu bılmıyordum..aslında sana danısmak ıstedıgım bır sey var..bır ara yazmak ısterım..

Sevgıler..

cenebaz dedi ki...

Annelerin bir günü en az 25 saat, fazlası vardır eksiği yoktur.Hele 2 çocukla x2 olabilir. Kolaylıklar diliyorum.

∂єкσяαρѕυωαѕуση dedi ki...

Maşallahh... iki çocuk annesi bir doktor olarak gerçekten maşallah...bu arada kd uzmanı olduğunuzu yazmanız iyimi oldu bilemiyorum benimde çok mühim bir sorum olacaktı!!! :)

pinarbk dedi ki...

Hiç değilse kahveni içerken gözlerini kapa da azıcık dinlen canım yaaa...

Yada bekle, Bodrum da:)))

Onur`un Annesi dedi ki...

grey`s anatomi dizisini izler gibi hissettim.

Nihan dedi ki...

ay okurken bile yoruldum!artık eminim sen biyoniksin :)

k.i.s.d. dedi ki...

Hayal, harikasın.
Enerjin daim olsun.
Ameliyatlar... içim acıdı.
Sevgiler.

annecik dedi ki...

okurken ben yoruldum ALLAH kolaylık güç kuvvet bolca enerji versin sana çok kutsal iki mesleğin var annelik ve doktorluk seni taktir ediyorum tuna bebişe çoook geçmiş olsun acilen iyleşir inş. insan miniklerin hastalanmasına dayanamıyor çocukları kokla benim için malum salgın var öpüşmek yasak :))

sevgiler ve kolaylıklar sana

Anne ve Bebisi dedi ki...

offf :( Allah yardimcin olsun. Ama kim bilir ne kadar kisinin, ne kadar cok duasini aliyorsundur. Tum o ameliyat ettigin kadinlar, onlarin esleri, anneleri, cocuklari.. kim bilir sana ne kadar dua ediyorlardir. Kim 24 saatin icinde o kadar kisinin hayatini kurtariyordur ki?

ilkays dedi ki...

Senin gibi kutsal işler yapan insanlara hayranım. Kimisi de ufacık yüklerde şikayete başlıyor...Sizin yaptıklarınızı görünce insan kendine gelmeli...Sevgiler & Kolaylıklar Aybalacım

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

"çocuk da yaparım kariyer de" başlıklı postumdan utandım :)
vardı ya bi pil reklamı, o pili takan oyuncak daha uzun yol katediyordu. ondan mı kullanıyorsun nasıl yetişiyorsun hepsine..

hayal dedi ki...

Şenay merhaba, bildiğim birşeyse seve seve yardım ederim.. Ama uzman olamadım henüz, asistanım, birkaç ay sonra inşallah :) İdare edersen asistanla, sor bakalım :)
Sevgili çenebaz, evet evet 25 saat tanımlaması doğru.. Bir saat görmüştüm, her saatten 5 dakika çalmışlar ve 55 dakikalık 25 saate bölmüşlerdi. Çok mantıklıydı, bir saatin 5 dakika eksik olduğunu farketmiyorsun ama bir günde fazladan bir saat olması müthiş.. Bir nevi para biriktirir gibi zaman biriktiiriyorsun. Ne müthiş bir fikir değil mi?

hayal dedi ki...

Yasemin, sor tabii… dediğim gibi ama, uzman olmadım henüz:)
Pınarcım, kahvemi içerken genelde (şu an olduğu gibi) blog yazıyor ya da birşeyle okuyor oluyorum… Ancak Bodrum’da olacak o sanırım :)
Onur’un annesi, bir an düşündüm de, öyle gibi olmuş hakkaten di mi :)
Nihancım, e mecbur seni de biyonik günler bekliyor yakında kulübe hoş geldin :)))
Kisd, sağol, enerjin daim olsun ne güzel bir dua :) Hakkaten olsun keşke…

hayal dedi ki...

Annecik, ben de yaşarken yoruluyorum aslında… Bakma böyle şiir gibi yazdığıma.. Koklamaz mıyım, hem grip mrip, öperim de vallahi ben…
Esra, ediyorlardır di mi dua? Bana biraz da bizim hastalar pek kıymet bilmiyorlar gibi de geliyor ama :( Mesela, akşamın körüne kadar ameliyat yaptığımız halde, anestezi dr.unun işi olduğu için almadığı hastanın yakınları kliniği birbirine kattı, nöbetçi anestezi dr.unu bulup aldık hastayı (o da beş dk.lık bir işlemdi), bir bizi dövmedikleri kaldı, tüm gün azalan enerjimi şarj edemeden gün bitti onlar yüzünden… Ama olsun, dua da edenler oluyordur herhalde…
İlkaycım, teşekkür ederim, hakkaten biri söyleyince farkediyorum, ben de iyi bişey yapıyorum di mi :) Bu arada siz nasılsınız, pek yazmıyorsun da artık?

hayal dedi ki...

Hülya, çok tatlısın ya, çok güldüm şimdi... Yok ya ne pili, benimki Duracell değil Mecburiyet marka hehehe :) Arada bayılıyorum ama Damla hanım gelip ayıltıyor :)))))
Minicik elleriyle okşuyor minicik ağzıyla öpüyor uyandırana kadar uğraşıyor, gel seviyim bari deyince de kaçıyor sıpa

Gezgiçler dedi ki...

Ben bile yoruldum okurken...

mummy dedi ki...

Hakkatten ben de 'ya 6 saat ders anlattım,bütün gün nöbet tuttum ayaktaydım,öğrenci sesinden kafam ağrıdı' falan diyemeyeceğim şu posttan sonra..evet evet oturup halime şükredeyim ben..Allah yardımcın ola:)

ÇAğ dedi ki...

Hayalcim, okudum, sana kocaman alkııııış verdim, gurur duydum seninle, vay be 2 çocukla bu yapılıyorsa bir çocukla neler yapmalıyım diyerek gaza geldim, malum bende o cendereye giriyorum yakında, tuttuğun altın olsun emi...
Öpüyom

€l ߀ N! dedi ki...

Bir günün kaç saat?
inşallah o saatler çabucak geçer allah yardımcın olsun..

Itır dedi ki...

Ayyy Grey's Anatomy manyagi ve cerrah yalakası bir insan olarak bu yazıya bayıldım ve gözümde amelyat maskeli super cool bir kadın canlandırdım!! :) Bol enerji ve kolaylıklar dilerim size!

yalnızlar kraliçesi dedi ki...

okurken ben yoruldum hayal.. Allah kolaylklar versin sana..

Adsız dedi ki...

sevgili hayal blogunu tesadüfen kesfettim..Cevrendeki bunca yogunluga ragmen enerjine hayran kaldim.Ben bir erkek cocukla bas edemez ve surekli sikayet ederken seni gorunce soyle bir sündüm acikcasi..Ne diyeyim...Allah bana kolayliklar versin:)))Sevgiler..

Shade and Love dedi ki...

Gercekten Allah kolaylik versin . Gecenlerde bi arkadasim , Allah kimseye tasiyamayacagi yuk vermez demisti . Inaniyorum ben bu soze . Doktorluk secilmis insanlarin meslegi bence . Uzmanliginiz icin geri sayim basladi nasilsa , 1 ay sonra isleriniz azalmasa da nobet zamanlari size kalacak degil mi ?
Enerjiniz ve keyfiniz hic eksilmesin :)