Buyrun, ben

Buyrun, ben

5 Ekim 2009

Terrible two inadı: 1 – Anne inadı: 0

Öğle uykularımızı bıraktık.
İlk defa pes ediyorum. Onun için yararlı olduğunu, ihtiyacı olduğunu bilsem de, “uyumayı reddediyorum anne” lafı karşısında bir şey yapamadığımı ve o yatağına girmeyi bile kabul etmezken, kızımı uyutamadığımı itiraf ediyorum.
Bu da bir dönemin sonuymuş.
Bu arada, elveda gündüz Damla hanım uyurkenki iki saatlik molalarım.. :)

17 yorum:

∂єкσяαρѕυωαѕуση dedi ki...

gündüz o 2/3 saatlik annelik molası güzel oluyordu dimi:) benim genelde ibadetlerim ve banyo için kullandığım saat aralığı.. bizim daha kesilmedi şükürler olsun!

sabır ve kolaylıklar dilerim

Berna dedi ki...

aynı şey mi bilmiyorum ama tunç da artık "benim" uyutmamı ve ben olduğum zamanlarda uyumayı reddediyor! ayrılma anksiyetesi tablosunun tam olarak oturduğu şu günlere denk gelmesi bir tesadüf olabilir mi? sonuçta, zıvanadan çıkmış, 1 saniye bile yerinde duramayan bir çocuğun akşamı saat 9.30 gibi yarım ölçek atarax'la tarafımdan son buluyor..
devam edecek mi? korkuyorum!!!
hepimize kolay gelsin..

Anne İş'te dedi ki...

bildiğim kadarıyla zaten 3 yaş civarı bırajıyorlar.Yanii bu gol ofsayt bence:)

annesiningülü dedi ki...

lütfen bırakmasın
o öğle uykuları bize nefes aldırıyordu :(
hoş haftasonları biz evdeyken bir bahane bulup uyumuyor.
bu uykuların biteceğinin bir göstergesimi yoksa.

hayal dedi ki...

Apsuwa, evet çok güzel oluyordu :) evdeki sessizlik bana yenilenme reşarj olma fırsatı idi, ne yapalım buraya kadarmış :)
Bernam, ayrılma mı iki yaş mı, sırf inadından uyumuyor, yoksa gözlerinden uyku akıyor. TV karşısında ya da arabasında uyuyakalıyor...atarax hahahah :) çok güldüm.. ben de alerjisi için veriyorum böyle düşünmemiştim öğlen mi içirsem artık :))
Anne iş'te, bi altı ay daha uyusa hem kendi hem bizim için iyi olacaktı da, neyse ben yapamadım işte.....
Bahar, bilmem ki, bizde de böyle böyle başladı aslında

inceterazi dedi ki...

benim betul uc yasinda oda yeni yeni birakmaya basladi bir gun ogle uykusu uyusa uc uyumuyor. yaptigim dogru degil biliyorum ama doktor korkusu var kizimin, uyumazsan doktor gelicekmis diyorum hemen uyuyor :( bu kizimin psikolojisinde kotu etki birakir mi, ben sadece ogle uykusunu biraz daha surdurmek istiyorum sadece...

hayal dedi ki...

Minislerimin annecigi, bence dr.la korkutmak oldukça yanlış (e ben de dr.um di mi ama cicim :))))benimki dr.dan degil korkmak (maşallah) aşı olunca ağlamayan model, her eve lazım :)

Gülfer dedi ki...

Ya ben bir yorum yazmıştım kendimce ama çıkmamış. Şimdi farkettim bak! Dur tekrar yazayım.

Demiştim ki; bizim evdeki cadı da atlamaya başladı öğlen uykularını ve keyfi gayet yerinde bu durumdan. Öyle yorulayım, öğleden sonra keyfim kaçsın, uykum gelsin hali hiç yok. Özellikle de sabah biraz geç (9 civarı) uyandıysa hiç şansımız yok. Gündüz uykusuna veda etmemiz yakın gibi geliyor bana :(

hayal dedi ki...

Gülfercim zaten seninkiyle benimki aynı model di mi :)

Açalya dedi ki...

Pes etme, böyle gelgitler olacak. Yeniden öğlen uykusuna dönmesi büyük ihtimal...

hayal dedi ki...

Açalya, döner mi dersin? Artık uyutmayı da denemiyorum, öğlenleri çok yorgun ve ajite oluyor alışkın olmadığından, TV açıp uzanması şartını koyuyorum, yarı uykulu TV seyrediyor bir saat falan.
bu inat varken TV karşısında bile uyumuyor sıpa

AycA dedi ki...

Aybala erin de bazen uyumak istemiyor.. artık yavaş yavaş uykuyu bırakma zamanları geldi.. 3 yaşına geliyorlar. Normal yani. Akşam erken uyumalarını sağlıyor olmalı yani bizde öyle. Uyumadığı zaman 9 a kadar çoktan sızmış oluyor. Bizim doktorumuz zaten öğlenleri artık uyumayabilir uyursa da max 1.5 sonra uyandır ki 9 da gece uykusuna geçsin gerek yok artık öğlen uykularına diyor.
Ben bunun normal olduğunu düşünüyorum.sadece iki bebek ile sana biraz yorucu geliyor olabilir ama neyse ki yardımcıların var şekerim:=)
Benim başka bir konu bu yorumlarda dikkatimi çekti. Atarax bir anti depresan değil mi ? ben mi yanlış biliyorum? hangi anne çocuğuna anti depresan verebili ruyusun diye ? şaşkınlık içerindeyin yanlış anladığımı umud ediyorum!!

hayal dedi ki...

Ayçacım Atarax antihistaminik allerjik.. Ama sedasyon yan ekisi de var. Damlanın kronik geçmeyen öksürüğü için vermişti dr.
Köyde çalışırken görmüştüm çok yaygındı kullanımı sürekli gelip yazdırmak isterdi anneler :)
Dr.a sorduk uyuyacak daha ihtiyacı var dedi....

meltem dedi ki...

aslında bi yandan bu da güzel bunada alışılıyor biz öğlen uykularını geçen kış bıraktık kiiii nehir hanım akşamları 8 de uyusun ben de dizi izliyebiliim diye zira onun yanın da izlesek dizileri sonumuz ne olur bilinmez
sonra yazın günlerin uzunluğu ve yorgunluk derken tekrar uyumaya başladı şimdi yine yaklaşık bi aydır yani tahmin edersin dizi sezonu açıldığından beri yine 8 de yatmaya ve gündüzleri uyutmamaya başladım aslında akşam erkenden yatması bizim de işimize geliyor kafa anca dinleniyo:)

AycA dedi ki...

Ben bunu okuduktan sonra bir başka blogda da gördüğümü hatırlayıp baktım.. siz öksürük için veriyormuşsunuz ama ben çocukları sakinleşsin diye verdiklerini okudum anlamsız kaldım!!yargılamak değil tabii ama dimağim alamadı konuyu!!

hayal dedi ki...

Meltem, bence uyku saatlerini daha ziyade çocuğun ihtiyacı doğrultusunda şekillendirmek gerek..
Ayçacım, evet bu kullanım Türkiyenin gerçeği, malesef ben kilit görevdeyken bile değiştiremedim çevremdekileri.. Dr verdi ama ben Zyrtec veriyorum daha az yan etkisi olan başka bir antihistaminik.. Ama emin ol en yaygın kullanılanı / yazılanı Atarax.
Önceki yorumuna cevabın son cümlesi bağlantısız ama Ataraxa ilgili gibi durmuş. Hayır o ayrı bir cümleydi, hani sen demiştin ya yavaş yavaş uykuyu bırakacaklar diye (ben de öyle sanıyordum hatta bırakmıştım) ama Dr devam etsin dedi, o anlamda yazmıştım ama aceleden anlatamamışım canım

... dedi ki...

Siteniz çok güzel. Şu sıralarda ben de 2.5 yaşında bir kız tarafından bozguna uğratılıyorum.
Ben işe o kreşe başladı. Akşamları ve sabahları ne inadı tuttursam diye bakınıyor.
Ben de beklerim, sevgiler.
www.anneleringunlugu.com