Buyrun, ben

Buyrun, ben

11 Ağustos 2009

Böyle güne böyle final

Bu yazıya birkaç başlık buldum hiçbirinde karar veremedim.
Buyrun bakın:
"Şaka mı bu"
"Bir of çeksem karşıki dağlar yıkılır"
"Her şerde bir hayır vardır"
"Beş dakkada değişir bütün işler"

Başlıklar çeşitlendirilebilir...

Ben şöyle bir bugünü özetleyeyim ve uykuya gideyim..
Sabah bir iş için güle oynaya hastaneye gidiyorum (kendi çalıştığım). Hani doğum iznindeyim ya, stres yok, hastaneyi görünce sinirlerim oynamıyor, herşey şahane.. Ayrıca öğlen saatine denk getirdim ki, özlediğim ve sevdiğim birkaç arkadaşımla yemek falan yiyeceğiz...

Bir şey sormak için birini arıyor ve İHTİSAS BİTİRME TEZİM İÇİN YAKLAŞIK BİR YILDA TOPLADIĞIM VE BU HAFTA ANALİZİNİ YAPTIRMAYI PLANLADIĞIM 80 KADAR HASTANIN KANLARININ YANLIŞLIKLA ÇÖPE ATILDIĞINI ve atan kişinin bile bunun farkında olmadığını öğreniyorum (Büyük harfle yazdım ki bakalım hissettiğim hissiyatı verebilecek mi diye ama vermedi). Önce uzun süre inanmıyorum, bunun şaka olduğunu sanıyorum. Ne zaman gerçek olduğu dank ediyor, şokun ardından ağlıyor ağlıyorum.... Ağlamanın giden kanları geri getirmeyeceğini farkettiğimde susuyor ve üstüne bir bardak soğuk su içiyorum (hakkaten içtim).

Bu ne demek: Artık bir bitirme tezim yok... Doğum izni bitince kalan 2 aylık süremde yeniden yapma şansım da yok - yetişmez - 2 ayım kaldı çünkü. Benim ve büyük bir ekibin gerçekten çok çok emeği boşa gitti -en üzücüsü emeklerin çöpe gitmesi-- Hocam yetiştiremezsin asistanlığını uzatalım dedi -onun için hava hoş nasılsa elemana ihtiyaçları var -

Ben de kendime acıyıp durdum bütün gün. 2 çocukla tez mi yazacağım işe gittiğim dönemde sınava mı hazırlanacağım çocuklarımla mı ilgileneceğim.
Burada bir oooof çekiyorum karşıki dağlar duydunuz mu?

Of çekmenin de işe yaramadığını anlayıp susuyorum. Önümüze bakalım. Bütün koskoca çalışmayı baştan yapacağız. Bu noktada beni ancak klinik araştırma şeklinde bir tez yazanlar anlar diyor ve konuyu değiştiriyorum.

Bu güzel gün, Damla hanımın uyku saatinde zıvanadan çıkıp, yanıma yat anne diye ağlamaya başlaması, yaklaşık bir saat sebepsiz -koluna yatıcam anne ühüüü ühüüü gibi- bağırması, benim yorgunluktan onun yanında uyuyakalmam ve onu çişe götürememem, böylece altına kaçırması ve benim de gece 12de çiş gölü içinde kızımın yatağında uyanmamla sona eriyor.

Buyrun burdan yakın.

15 yorum:

Anne ve Bebisi dedi ki...

off off off. Allah sabir, guc, kuvvet versin.

hayal dedi ki...

Teşekkür ederim :) Umarım verir ihtiyacım olacak

Elif dedi ki...

valahi de offf... Ama ben şu başlığa oyumu veriyorum; her işte bir hayır vardır, başka ne denir ki... Bu farkında olmayan kişiye de eseflerimi sunuyorum....

hayal dedi ki...

Vallahi ben de eseflerimi sundum... Ama iyi niyetinden emin olduğum bir kişidir, bu nedenle kızamadım bile ona ve hıncımı da alamadım haliyle içimde kaldı. İçimde azıcık şüphe olsa bağırır çağırır belki biraz rahatlardım...
Vardır bir hayır hayırlısı bakalım...

Öykücü dedi ki...

Bu kanların bir özelliği var mıydı? Yoksa sana kan verecek 80 kişi mi lazım? Bence ayarlayabiliriz? Özel kan bile olsa bulunur bence.

Bir çözüm yolu bulalım.Hemen pes etmeyelim.

Peris dedi ki...

Keşke yetiştirebilme imkanı olsa... Blogcuların, okuyucuların bir yardımı dokunmaz mıydı acaba? Hani elimden gelen birşey varsa yardım ederim.

tuba dedi ki...

merhaba;yaklaşık bir aydır izninizi almadan blogunuzu takip ediyorum.yazma kabiliyetinize hayranım.bence yazar olmalıydınız.

allah sabır versin yaşadıklarınız için.ama bu bir tesadüf değildir heralde.bence var herşeyde bir hayır deyip,önüne gülerek bakabilmeli insan.ben yapabilir miyim?hayır.yapmalı mıyım? evet...

SONGUL dedi ki...

hay allah çok üzüldüm, istersen ben kan veririm, geriye 79 kişi kalır. Gerçekten ama:)

şebnem dedi ki...

her gecenin sabahı vardır unutmayalım şekerim

AycA dedi ki...

upsss!!

hayal dedi ki...

Öykücü, ne kadr iyisin teşekkür ederim :) Keşke öyle basit olsa... Bunlar gebelik zehirlenmesi olan annelerin doğumu esnasında kordon kanından alınan örneklerdi.. Yani gebelik zehirlenmesi hastası gelecek, doğuracak, doğuma girilecek, saat kaç olursa olsun, kan santrifüj edilip derin dondurucuya konacak... oooof anam of gene hatırladım
O kadar hasta bir yılda anca toparlanır
Peris, teşekkür ederim gerçekten.. İşe yarayacağını bilsem "kan aranıyor" diye web sayfası bile açardım hehe :)
tuba, haklısın, da, ben de yapabiliyor muyum ki?
songül, gerçekten çok sağol ama... sebebini yukarıda anlattım
şebnem, bu "beş dakkada değişir bütün işler"in annesi olarak senin zorluklarla başaçıkma yöntemini ele alıyorum bak... iyi bir öğrenci miyim? yıkılmadım ayaktayım hahhhhaaaahaha (kahkaham biraz suni ama güldüm gene de)
aycacim evet aynen al benden de o kadar

ela selin dedi ki...

Okuyunca önce bir "hiii!" sonra bir "offf!" cektim.
Baska bir sekilde toplamak mümkün degil mi bu kanlari?? Baska hastahaneler seferber edilse felan?? Yazik bunca zamandir döktügün emege.
Cok gecmis olsun ya...
Bir kolayi bulunur belki ya.Neyse simdi derin bir nefes al, tatile gidiyorsunuz.

hayal dedi ki...

Ah Özlemcim ah başka hastaneler benim de aklıma geldi ama bebeği bırakıp nasıl gidip doğumlara gireceğim? Bu ameliyatlar çoğunlukla acil oluyor (gebelik zehirlenmesi olduğundan) gece abuk saatlerde falan... Derin bir nefes alıp tekrar başladık (1 kanımız oldu bile) ama tatil yalan oldu.. O da ayrı hikaye... Bozcaada başka bir tarihe kaldı..
Siz ne zaman geliyorsunuz? Belki vaktiniz olursa bir kahve içeriz?

Berna dedi ki...

okurken kalbim sıkıştı! tam bir kabus aybala ama allah dağına göre kar verir. bu felaketle senin sabrın başa çıkmazsa kimseninki çıkamaz :))

hayal dedi ki...

Bernoş, önümüze baktık çoktan tekrar başladık bile.....