Buyrun, ben

Buyrun, ben

15 Ekim 2008

Paranla rezil olmak ne rezil bir durum


Bu yazıyı okumadan önce gerilim katsayınızı düşürmek için kışlık Damla'ya bakabilirsiniz... Çünkü bu elektrikli bi yazı hahahaha

Paranla rezil olmak: 1

Normal bayanların tam gün aldığına yakın bir ücret ve çok iyi çalışma şartları önermemize rağmen, yaklaşık 3 aydır yarım gün çalışacak bir bayan bulamıyoruz. Ev işlerine yardımcı bayan aranıyor ilanlarının çokluğu hep dikkatimi çekerdi, meğer aranıp bulunamadığındanmış.

Ya hepsi tok alıcı, ya da paranın hiç kıymeti kalmamış.

En son, uzun süredir iş arayan ve bizimle tanıştığında çook sevinen (sevinmiş gibi yapan?) Fatma hanım da, işe ilk başladığı günden, hatta evi öğrenmek için ilk gelişinde, "Ufff bu yol çok uzak, ne yapsak, nasıl gidicem" diye söylenmeye başladı.

Ben de ona "E be Fatma hanım, sen Koşuyolu nerdedir bilmiyor muydun, niye sormadın, işi ona göre kabul etmedin, trafik saatinde çıkma dememize rağmen niye sabahın 8'inde yola çıktın" demedim.

Yeni birini aramaya başladım.

Bu arada, annemin kapıcısı da çook hevesli olduğu halde sonradan binbir dolapla beni atlatmıştı, meğer, kaynanası orda sana çocuk da baktırırlar, yemek de yaptırırlar, hem Cemile'ye de ayıp olur demiş (Cemile bana iki haftada bir temizliğe gelendi ama bazen haber vermeden gelmediği için onunla çalışmayı bıraktım zaten). Ben de, bu annemin kapıcısına, gerçekte vereceğimin 2 katı ücreti kaçırdığını, başkasını bulduğumu söyledim. Haliyle içine oturdu. Ertesi gün gelip anneme "Allah'tan ümit kesilmez abla, sizin kadın gelmediyse ben geleyim" diye gelmiş. Demek ki neymiş, para ortaya çıkınca Cemile de akraba da yalan olmuş. Annem, "e hergün geldiğin evde tabii ki yemek yapacaktın, ya ne yapacaktın.. (Herhalde Seda Sayan izlemesine izin vereceğimi sanıyor.) Yeri gelirse çocuğu da bırakacaktık... demiş.. Şimdi benim gerçekte vereceğim paraya, bir villaya tam gün başlamış. Biraz görsün dünyanın kaç bucak olduğunu 200 m2 evde tam gün, Fatma hanım da yolu bahane edip bıraksın işi, diyeceğim ki, gel aynı paraya bende yarım gün çalış..

Paranla rezil olmak:2

İkizlerle annesi ve babası dün taşındı.

İnternetten MNG kargo diye buldukları şirket, 5 saat geç, MND kargo olarak, malzemesiz, köpük - battaniye - varil - koli vs şeylersiz, düz bir kamyonla ve 6 Türkmen tıfıl gençle geldi. Gece 2'de anca eşyaları yeni eve atıp kaçtılar.. Şu anda ikizlerle annesi bizde, sinirleri yıpranmış, ömürlerinden ömür gitmiş şekilde uyuyor. Eşyalar odaların ortalarına yığılı gidip yerleştirmemizi bekliyor.

Bizim kamyonun başka işi çıktı diye başka birini yollayan sahte MNG adıyla internetten insanları AVLAYAN sonra da rezil eden İzzet denen adam, Allah'ından bul. Evden eve nakliyat bu mu hıyar herif!!

6 yorum:

pinarbk dedi ki...

Hayal'ciğim, profesyonel bir şirketle, şartları konuşarak birini bulmanı tavsiye ederim. Hiç değilse ne işlerin yapılacağının yazdığı bir sözleşme olur elinde ve beğenmezsen belli süreler içinde yeni birini bulurlar. Ben Duru'nun bakıcısını öyle buldum. Memnun da kaldım.

Taşıma şirketi aradığını yazsaydın keşke. İyi bir şirket vardı bildiğim. Anadolu yakasında. Bizim evi de taşımışlardı.

Gülfer dedi ki...

Offf! Paranla rezil olmak çok sinir bozucu gerçekten de! Kolay gelsin ne diyim..

Kışlık Damla'ya bayıldım ben. Ne güzel sarınıp sarmalanmış sıcacık :-)

Elif dedi ki...

Bakıcı çalıştıran ve alternatifini aramaya bahsettiğin sebeplerden dayanamayan bir hisdaş olarak, offfff çekiyorum uzun uzun. Şansın bol olsun Aybala, bu işler biraz da kısmet işi... Kışlık Damla yine süper...

annesininoglusu dedi ki...

ben de aynı dertten muzdaribim.askeri lojmanlarda oturuyoruz ve kadınlara müşteri çok o nedenle bi nazlılar ki sorma
fıstık çok tatlı yine:))

hayal dedi ki...

Pınar, aslında şirket mantıklı ama sanırım benim biraz zoruma geliyor (sanki şu an yaptığım şekilde daha kolay bulunuyor hahaha :) )
Taşıma şirketi de nasip işi belki, MNG nakliyat diye bakınca, süpper bir şirket çıkıyor.. :(
GÜlfer, teşekkürler :) Sinir bozucu olmaz mı, hala toparlanamadık biz
Elif, kısmet işi lafına katılıyorum! Hep söylerim ben de, kısmet işi!
Annesinin oğluşu, hem nazlılar hem de toklkar sanırım.. Malum tok ağırlamak zormuş...

Adsız dedi ki...

yazdıklarınızı okudumda saka gıbı yanı ben iş arıyorum bulamıyorum siz işçi arıyorsunuz bulamıyorsunuz.yanı kendımı ovmıyımde hanımlar ben 27 yasındayım 17 yasında evlendım ıkı cocugum var hem calısıyorum 7 yıldır hem okuyorum hem cocuklarımı okutuyorum kostur kostur eve gel yemek yap cocukları basle ders falan su an calıştıgım kısıler yurt dısına gıdıyorlar benı de goturmek ıstıyorlar fakat cocuklar var işin kısası ben bır aydır iş arıyorum gazete internet sizin yazdıklarınızı tesadüfen okudum ama ben sizin gibi birini arayan bulamadım tabı bunları ne zaman yazdınız bılmıyorum olurda bır gun yeteneklı tecrubelı bırını ararsanız ben burdayım tabı kı evınız bana uzak ben sarıyerde oturuyorum neyse sıze basarılar banada iş aramalar