Buyrun, ben

Buyrun, ben

8 Aralık 2010

Ruhumda Gaziantep

Aslında Antep'e alıştık, herşey yolunda şükür yazısı yazacaktım. Ama baktım kafamda şu cümle:

"Ruhumda Antep bizi sarmalıyor"


Üniversite ve ihtisas hayatım boyunca Antep'li iki arkadaşımın Antep Antep sayıklamalarını anlamaya çalıştım. Her fırsatta buraya dönmeye çalışır, mutlaka Antep'li biriyle evlenmek isterlerdi, en sonunda da buraya yerleşeceklerdi. Öyle de yaptılar.
Ben hiç anlayamadım, ne var kardeşim bu şehirde derdim.
Şimdi sanki anlamaya başladım. Ruhumu sarmaladı Antep, ne istersek vermeye hazır, eksiklerimizi gideriyor, hoşumuza gidecek hediyeler veriyor. Her köşesinden sürprizler çıkarıyor.
Ah o parkları yok mu!! Antep'in her tarafı park derlerdi, değilmiş. Büyük bir secret garden'ın içine kurmuşlar bu şehri.

Ana caddeden az içeri sapınca gidilen devasa parklar, botanik bahçeleri, çocuk parkı görünümünde aile parkları, ağaçların arasında çay bahçeleri - kafeler (ama ultra lüks ve ucuz :) ), eğlence parkları, lunaparklar, ne bileyim işte. Belediye'nin midir bu başarı bilmem.
Bu haftasonu kahvaltıya gittiğimiz "Kavaklık" denen, eskiden mezbebelik olan alanda yapılanlalrı görünce şaşırdım.

Bu resimdeki yer, Eskici adında bi kafe. Kahvaltıya gittik. Yanımızdakiler çalışma arkadaşım olan 2 hemşire ve aileleri.

Çok fazla resim çekmemişiz çevreyi gösteren ama, bir fikir verir belki şunlar:



Resimde: Damla ve Tuna işçilerle taş taşıdı (!), çakıl tepelerinde debelendi, kürekle el arabasına taş doldurdu, sonunda Damla yemeğini aldı gitti işçi abilerinin masasında yedi :))

Çocuklar saatlerce sıkılmadan oynadılar, biz yedik içtik sohbet ettik. Bitmedi, ayrılamadık, gerçek bir Antep'linin yaptığı gerçek bir kebabı afiyetle yedik. Üstüne de ateşte kadayıf (Erçelebi). Bakın beni tanıyan bilir, ben et severim. Arada eeeet diye sayıkladığım olur.

Burası orası işte. Öküz gibi ye. Balkonunda mangal yap. Olmadı parka git. Olmadı ormana git. Olmadı Fırat nehri kenarına git. Üşenirsen hazır yapılmışı var, daha güzel. Olmadı Mehmet'i ara alasını yapar.

Dikkat et, kontrollü abart, kilolara dikkat :)

Bu arada, kısa notlar, merak edenlere:

1. Kilo almadım, iki buçuk aydır burdayım, 1 kilo da verdim hatta hehe

2. Damla'yı burda bir hocaya daha götürdüm dün, ameliyat demedi, hatta ameliyat diyen tüm diğerlerinin tersine beni ikna etti, takibe alalım dedi. İşitme kaybı çok yok, bu nedenle beklenebilir dedi. Antibiyotik dekonjestanla takip.

3. Broncho Vaxom diye bişey içiricem çocuklarıma bilen var mı, işe yarar mı

4. Tuna'nın bronşiti daha geçmemiş, antibiyotik başlandı gene.

5. İşimden memnunum, yoğun ama sıkılmadım (henüz :))

6. Yogaya başladım, dört kere gittim şimdilik, sonunda gevşeyeceğim umarım, kaslarım sinyal veriyor artık çünkü

7. Antep'in en kötü yanı: Uluslararası uçuşlar İstanbul'dan!!! Buradan tek Frankfurt bi de Almanya'nın bi yerine daha uçuş var.

8. Dünkü prof Damla'yı mümkünse okuldan alın mayısa kadar dedi. Mümkün değil dedim. Tamam dedi.

9 yorum:

KEO dedi ki...

bana yıllardır görmediğim baba memleketimi merak ettiriyorsun:) tadını çıkar;)

annecik dedi ki...

tadını çıkar böyle bir şehir bulmuşsun mis gibi hava mis gibi et herşey mis gibi senin elektrik pozitif doya doya yaşa biliyorsun biz ist.ne suyuna ne havasına güvenemiyoruz çocuk parkı için bir dünya yol gidiyoruz doğuda merak ettiğim belirli yerlerden biri entep bize naklen yayın yap şehirdeki gezilecek görülecek yerlerden yolumuz düşerse yabancılık çekmeden gezelim rehberlik ücretini yollarız bir ara

sevgiler kuzuları kocaman öptük

Anne ve Bebisi dedi ki...

Gecmis olsun cocuklara, Antep'in havasi suyu yarar insallah da cabucak iyilesirler. Anlattigina bakilirsa, Avrupa'dan daha guzel bir yerde yasiyorsunuz yahu :) Yesillige ek olarak bir de ucuz ve lezzetli yemekler mmm :)) Turkiye turu hayalimin icinde Antep kesinlikle :)

hayal dedi ki...

Keo, en kısa zamanda baba memleketini ziyaret etmelisin derim :)
annecik, biz de istanbulda dedigin gibi yasiyorduk dogrusu :) burda hersey daha farkli
esracim, antepte sizi ben gezdirecegim insallah :) en kısa zamanda bekleriz, yataklariniz da hazir :))

ela selin dedi ki...

Caniim gecmis olsun güzellere....
Ne kadar mutlu görünüyorsunuz, aman aman maasallah. Endiselenmelerin ne kadar yersizmis degil mi...
Frankfurt'a ucus var madem, atlayin gelin. Burasi bembeyaz. Kizak, kartopu filan cekiyorsa caniniz:))

hayal dedi ki...

Özlemcim teşekkür ederim :) Yersizmiş'i keşke o zaman diyebilseydim ama insan o endişeyi de yaşıyor ister istemez. Frankfurt'a şimdi değil ama, şu bronşit otit vs.lerimiz geçtikten sonra, neden olmasın? :)

seyabb dedi ki...

Benim eşimde Antep de okumuş.Resimler çok sıcak ve hoş.Mail adresinize bi konu hakkında yazı gönderdim umarım geri dönersiniz sevgiler.

pie kurabiye dedi ki...

Merhaba,Oğlum küçükken sık sık üst solunum yolu enfeksiyonu arkasından otit olurdu.Sık sık da öksürük.Çocuk doktorumuz Broncho Vaxom önermişti.zar zor Almanya'!dan getirtmiştik.Çok ta işe yaramıştı.
İşlerinizde kolaylıklar.

Kiraz Çekirdeği dedi ki...

Önce çok geçmiş olsun; Antep'i zaten görmek istiyordum pek özendim şimdi.. Önemli olan bakış açısı işte :) Pozitif bakıyorsan her yeri sevebilirsin...