Buyrun, ben

Buyrun, ben

23 Aralık 2010

Antep'te güzel şeyler oluyor

Antep'te bir yerel marketler zinciri var, adı OLİ. Antep'e bir şekilde yolu düşenler bilir.
Kaliteli malları oldukça da ucuz satıyor, evet, ben alışveriş için tercih ediyorum.. Ama bu yazıda bundan bahsetmeyeceğim.
OLİ'nin kendi adına oluşturduğu sosyal sorumluluk projesinden bahsedeceğim.

Kullanmadığınız giysileri getirin...
Ara ara bakıyorum da işe yaramaz boş eski püskü şeyler olmuyor, en sık bebek ve çocuk giysisi olmak üzere birçok kıyafet bırakılıyor.Al götür, oku getir...
Epeyce güncel, kaliteli okumayı tercih edeceğim kitaplar. Sadece kayıt formu doldurup odünç alabiliyorsun.

Satın alamayanlar için bir ürün de siz almak ister misiniz?
Fazladan bir paket şeker un ya da bir makarna almak kimseyi çok etkilemez. Ama o akşam evinde bir paket makarna pişirebilecek olduğu için sevinenler olabilir.
OLİ'nin bu girişimi (ne zamandır aktif bilmiyorum), daha önce çok etkilendiğim askıda ekmek kadar iyi, belki daha da iyi.

5 yorum:

cenebaz dedi ki...

Hayal, çok etkilendim. Buralardaki marketler neden böyle bir şeyler yapmaz ki? Özellikle satın alamayanlar için bir şeyler alıp bırakılabilir. Belki bizim bir eve tek bir paket makarna götürmemiz bir şey fade etmez ama orada birikince farklı olur.Keşke buralarda da öyle şeyler yapsalar.

Fatma dedi ki...

Harika, çok güzel bir fikir. Ben de buradaki yerel marketlerden birine aynı öneriyle gideceğim ve izninle çektiğin iki fotoğrafı göstereceğim onlara, belki işe yarar ve onlarda başlarlar böyle bir güzelliğe. Allah razı olsun onlardan.

Anne ve Bebisi dedi ki...

Helal olsun.

Pratik Anne dedi ki...

Cok guzel bir uygulama. Eminim daha kozmopolit sehirlerde istismar edilir diye boyle acik bir uygulama yapmazlar. Turkiye'de kimsenin kimseye guveni kalmadigi bir donemde cok anlamli olmus acikcasi.

Asortik Krep dedi ki...

Güzel uygulamalar,güzel fikirler :)