Buyrun, ben

Buyrun, ben

22 Mart 2010

Radius başı çıkığı

Doktorumuza gittik, muayenemizi olduk. Filmimizi çektirdik.
İşte sonuçlar ve yorumlar:
1. Damla'da ailesel eklem esnekliği sendromu var. (Nasıl süper di mi, halasından ve anasından miras atopi ve allerji yetmedi, büyük teyzesinden bu eklem zımbırtısını aldı :)) Bak kızım annanenden ve teyzenden el becerisi ve sanat yeteneğini de almadıysan külahları değişicez.. Teyzenden ve amcanda solaklığı da aldın gibi görünüyor... Bakalım..
2. Bu böyle sürüp gidecekmiş. Çıktıkça yerine taktırın hatta doktora gitmeyin kendiniz takın dedi. Oldu canım o öyle yırtınıp ağlarken gel de sen tak.
3. Büyüdükçe eklemleri daha da esnek hale gelecekmiş, çıktığında farketmeyebilir bile ileride, ya da kendi kendine takabilir dedi.
Şimdi aklıma bişey geldi. Şimdi ben meraklı turşucu olsam internette saatlerce bu sendrom bilmemnesini araştırmam, okumam kurcalamam gerek herşeyi öğrenmem gerek. Niye bakmıyorum acaba? Ya dr.a çok güvendiğim için verdiği bilgiyle yetiniyorum ya da zaten biliyorum araştırmaya gerek görmedim. Hımmm... ikisi de biraz sanırım.
Neyse devam edelim.
4. Bir özel hastaneye gittiğinizde, iki kat alta inip şu filmleri çektirip gelin dediklerinde, ok deyip gidip çektirip dönmeyin hemen. Gittiğiniz hastanenin kazıklık derecesine göre karar verin. Yahu iki film 260 lira tutar mı diye bi sorgulayın. Hastane binasından bi çıkın hava alın sağınıza solunuza bakın. Yan binadaki görüntüleme merkezine bi gidip sorun bu filmler kaça olur diye. 90 lira olduğunu duyup şaşırabilirsiniz. Makine aynı makine teknisyen aynı teknisyen değil mi. Arada tamamen duygusal bir fark var sadece.. ki bence gereksiz!
5. Kızımdan süper jimnastikçi olur, anadoluda umarım vardır jimnastik kulübü. Bu sendromu olanlar şu sirklerdeki kemiksiz tabir edilen jimnastikçiler var ya işte onlardan oluyorlar eğitimler. Normalde de esnek oldukları için normal birinin çok zorlanacağı artistik jimnastik hareketlerini kolayca yaparlar.

9 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhabalar, Öncelikle geçmiş olsun. Siz buz patenine gittiğinizde tevekkeli değil çocuk ilk seferde başarılı olmuş. Jimnastiği bilmem ama buz patenine de verebilirsiniz gibi gözüküyor.

zühra dedi ki...

Geçmiş olsun. Maalesef bu ülkede sağlık alanı rezalet ve tamamen duygusal. Jimnastikçi olması ne kadar güzel olur kızınızın. Sağlıklı olsun da eminim mutlu olacağı bir mesleğe sahip olsun diye düşünüyorsundur. Hoşçakalın.

Adsız dedi ki...

Merhaba,

Siz de sağlık sektörü içindesiniz diye sormak istedim. Bazen, ben de bahsettiğiniz pahalı tetkik durumları ile karşılaşabiliyorum ve dışarıda daha makul merkezlerde bu tetkikleri yaptırdığımda, sonuçları götürdüğümde, doktorlar bu film kaliteli değil, ben bu labratuvara güvenmiyorum gibi şeyler söylüyorlar. Gerçekten arada bariz bir kalite farkı var mı? Avrupa Yakası'nda güvenilir ve ekonomik merkezler önerebilir misiniz?

Bulunur Hint Kumaşı dedi ki...

Jimnastikçi olacaksa fena bir sendrom gibi gözükmüyor:)

Jimnastik için Kerem'i götürmek istediğim bir yer var. Adres bilgilerini mail atarım sana ;)

ela selin dedi ki...

Eh bundan da iyi bir yan cikardin ya... Ne diyeyim...
Tekrar gecmis olsun..

elif dedi ki...

Hastalığı nedir tam anlamadım ama Damla hanıma geçmiş olsun diyorum.Hoşçakalın.

ÇAğ dedi ki...

Aybalacım, benim kızında çok esnek bu yzden geç yürümüştü, aşırı esneklikten demişti doktoru ve hemen 3-4 yaş civarı jimnastiğe gitsin diye buyurdu.Bende cocukken jimnastik yaptım çok eğlenceli bişe,esneklik genetikmiş gerçekten, kolumda çok çıktı.Benim el parmaklarım çok elastik mesela.Çok geçmiş olsun...
Öptüüüüm

hayal dedi ki...

Adsız, merhaba :) Olabilir neden olmasın...
Zühra, herşeyin başı sağlık bilmez miyim!
Adsız, biz Fulya görüntüleme merkezinde çektirdik, doktorumuz bişey demedi... Kalitesiz falan demedi... Ben de begendim fena degildi. Fİyatı çok uygun Fulya'da İStanbul Cerrahi Hst. yanında..
Bulunur Hint Kumaşı, bu bilgiyi arıyorduk desem :))) Arayamadım gerçi fırsat bulup ama arıycam çook teşekkürler...

hayal dedi ki...

Özlemcim teşekkür ederim :) Özledim sizi..
Elif, kolu çıktı Damla hanımın, tam üç kez...
Çağlayancım, aslında Damla erken bile yürüdü :) Jimnastiğe başlatıcam ama Anadolu'nun köşesinde bulabilir miyiz acaba?