Buyrun, ben

Buyrun, ben

9 Ağustos 2008

Önyargılara son - Muhterem adam Dr Ferber


Bu yazı dizisinin bu kadar kısa süreceği aklıma gelmemişti. Okuyanlar var ise, onları da hayal kırıklığına uğrattığı için kızım adına özür dilerim.
Dün gece babası ile de aynı şekilde aynı ritüel sonrası uyumuş yavrum. Bugün de akşam dışarıdan zar zor uyku saatinde yetiştik eve (arabada uyumaması için çaba harcadım). Dokuz kırkta eve vardık, gelir gelmez (banyo yapamadan) üstümüzü değişip, bir kitap okuyup, iyi geceler dileyip yattı kızım. Uyudu. Maşallah sana kızım.
Damla hanım bizi şaşırtarak, cuma ben yokken öğle uykusunu da kendi uyumuş - dediler, inanmadım. Bugün sağlamasını yaptım. İkna oldum.
Bugüne dek bize yaşattığın herşey için, tümü için sana teşekkürler ve varlığın için yaradana şükürler kızım.
Bu arada mühim not: Nesli adlı anne ve Asya adlı baba olan, çoook sevdiğimiz arkadaşlarımızın tam iki tane kızı oldu!! Bugün itibariyle Damla hanım ablaları ile de tanışmış bulunmaktalar. Çok ama çok tatlılar ve de çooook ufaklar :)
Başka bir not: Yeni yazı dizileri (istek olursa) bu adreste devam edebilir. Mesela, "muhterem insan Tracy, çiş maceraları.." şeklinde falan.
Öptüm öyleyse.

20 yorum:

Adsız dedi ki...

tebrikler!
evet sahsen ben ilgiyle okurum yazdiklarinizi.
deliksiz uykular...
hannover.

Adsız dedi ki...

Merhaba
Ben de ilgiyle okumaya devam edicem.
Ilknur

Maya ve Elya'nın annesi dedi ki...

Maşallahhh, umarım hep böyle sorunsuz ve de uzuun uykular uyur :)

Yazmıştım önceden 3 hafta süren başarısız bir Ferber deneyimim olmuştu, yazdıklarınızla yaz sonunda yeniden deneme kararı aldım. Bu defa sadece gündüz denemesiyle başlayacağım yalnız, umarım başarılı olurum.

Sevgiler

bgm dedi ki...

Çiş macerasını da bekliyoruz..

hayal dedi ki...

Hannover, İlknur, teşekkür ederim.
Tuğba, bloguna da yazdım, başarılar dilerim, ben de inanıyorum bu sisteme. Kolaylar gelsin size :)
bgm, sanırım daha erken ama çiş konusunda çalışmalara başlıycam. Tracy'nin kitaplarını bekliyorum Amazon'dan.

AycA dedi ki...

ya benim yorumlarımı neden kabul etmiyor bu hayal alanııı!! bu 3.cü :(
tebrik ederim yazacağım artık :))) darısı bizim başımıza ama galiba önce mem işi bitmeli .. benim ağlak olum nasıl halledecek bu durumu göreceğiz

Maya ve Elya'nın annesi dedi ki...

Umarım:)
Benim okudugum kitap Jodi A. Mindell'in gece boyunca uyumak isimli kitabıydı, ana fikir hepsinde aynı ama sanırım beklenilen dakikalar farklı. Benimkinde ilk gün 5-5-10-15, 2. gün 5-10-15, 3. gün 10-15-15 diye devam ediyor, sizinkinde nasıl?
Aycacım mem konusunun bitmesine gerek kalmıyor, meme uyku öncesinde veriliyor, bebeğin o esnada uykuya kalmasına izin vermiyorsun.

hayal dedi ki...

Ferber daha esnek bir program oneriyor, dayanabilmeye gore 3-3-5-7 gibi baslayabilirsin ama progresif olarak araliklarin artmasi onemli. Kendi verdigi tabloda 5-5-7-10 ama sen kendine gore ayarla diyor hep.
Ayca, meme konusunda Ferber'in yaklasimi da Tugbanın dedigi gibi. Uyku ile iliskisini bozuyorsun memenin, emzir ama o esnada uyumasina izin verme ve yataga uyanik olarak koy diyor

pinarbk dedi ki...

Duru memeden ayrılamıyor. Rüyasında görüp uyanıyor. Öyle ki, gece uykuları bile -bence aklı memede olduğundan- bölük pörçük. Kocakarı yöntemleri bile denedim. Olmadı. Nasıl ayrılacak bu ikili birbirinden?

-Alttaki kelimeleri girmek bazen çok zor. Bu kaçıncı deneyişim. Olmasa olmaz mı?_

Maya ve Elya'nın annesi dedi ki...

Merhaba,
Pınar, ben de aynı durumdaydım, ama inat ettim ve yanlış bir şekilde pışpışla memenin yerini değiştirdim. 2-3 gün zorlanıyorsun ama sonunda alışıyor bebişler bir şekilde. Tabi sen sakın memenin yerine pışpış'ı koyma, ben yandım ama başkası yanmasın :)

Hayal,
Montessori grubuna üye olabilir miyim? Çok merak ettiğim ve öğrenmek istediğim bir konu.

Teşekkürler, sevgilerr

Adsız dedi ki...

sizi tebrik ediyorum, ben de bu aralar ferberı denemek istiyorum, eşim bu konuda bana pek destek çıkmasa da kararımı verdim gibi. benim size sormak istediğim gündüz uykularında ne yaptınız? eski yöntemlemi uyuttunuz yoksa gündüzlerde de mi ferberı uyguladınız?
ceyda

Gizem dedi ki...

5 gün boyunca sabırsızlıkla takip ettim,tebrik ediyorum!darısı başımıza.
Oğlumu uyutmam bazen 2-3 saatimi alıyor.En kısa sürede uygulamak istiyorum.

hayal dedi ki...

Pınar, ben işe başlayınca (7 aydan sonra) sütüm bitti. Bu nedenle bu konuda bir sıkıntımız olmadı. Aslında Ferber'in bu konuda önerileri mevcut, okumadım ancak.
Tuğba, montessori grubu için www.archisugar.com adresil blogdan Esra ile bağlantıya geçebilir misin?
Ceyda, aslında pek de ummadığım bir şekilde gündüz uykularında kendiliğinden bu sisteme geçti. Ben daha sonra denemeyi düşünüyordum, spontan oldu.
Gizem, kolay gelsin :)

AycA dedi ki...

emzirip dalmadan yatağına koyuyorum pışpış yapıyorum..ama memden vazgeçimiyor..neyseki sadece uyku zamanı artık:)
tuğba ben seni eklerim montessoriye ama hangi adresini bilmiyorum malime atarsan eklerim hala eklenmediysen. ayca@pandul.org adresine atarsan..

edanik dedi ki...

benım bebeğım oturan bı bebek degıl.klozet adopterıne oturmak ıstemıyo.cok hareketlı.çiş önerılerınızı beklıyoruz:) ha bıde yemek yedırme onerılerı..çunku doruk cok ıştahsız bı bebek...:( yenek yemeden tum gun durabılıyo..ne ben ona yemek yedırmek ıstıyorum artık nede o yemek...bir işkence oluyo ıkımız ıcınde..ne yapmalıyım*lutfen yardımmmm

BAHAR dedi ki...

Merhaba,
Ben doktorumun tavsiyesiyle meme emmeden uyuyamayan 8 aylık oğlum ile bu akşam başladım bu yönteme , içim paralanıyor oğlumun ağlayışına. ama kitabım olmadığı için size bir kaç soru sormak istiyorum. 5-5-10-10 ile başladım. 30 dakikanın sonunda uyudu. Ama gece 1 de yeniden kalktı, aynı süreleri uyguladım. Sorum hep bu şekilde aynı sürelerle mi uygulamak gerekiyor ? Bir de öğlen uykusunda da uygulamak lazım mı ?

Yardımlarınız için çok teşekkürler. Herkese bol sabır ve az ağlamak diliyorum bu süreçte :(

hayal dedi ki...

Bahar merhaba, hosgeldin oncelikle..
Ben aslında kitabı okumadan bu yontemi uygulamayı önermiyorum. Çünkü bu ağlatmaktan ibaret değil.. Evveliyatı ve hazırlığı var.. Ritüelleri var vs.. Bir de çok önemli, önce meme ile uykunun ilişkisini kırıp sonra kendi kendine uyutmayı öğretmek gerekiyor. bunun da nasıl yapılacaği kitapta adım adım anlatılıyor.
yine de sorularına yanıt vereyim: Süreler aynı gün içinde sabit, ilerleyen günlerde artıyor.. İlk gün 5-5-7-10 sonra 10-10-12-15 gibi.. Gündüz uykusu ise bizde kendiliğinden oldu, uyumayı öğrenince gündüz de kendi uyudu. Kolay gelsin size :)

BAHAR dedi ki...

teşekkürler hayal. kitabı alıp uygulayacağım ben de. sevgilerle..

Sen Gelince dedi ki...

Merhaba... Benim de 6 aylık bir kızım var. Uyku düzenimiz çok kötü ve her gün daha kötüye gidiyor. Saat bşı uyanıyor ve her uyanıştan sonra uyutmak biraz daha zorlaşıyor. Ferber yöntemine sıcak bakıyordum zaten, doktorumuz da onaylayınca içim rahat etti. Doğrusu sizin gibi örnekler cesaret verdi bana. Kitabı okumamızı önermişsiniz ama İngilizcem çok iyi değil. Bildiğim kadarıyla da Türkçe çevirisi yok. Bu yüzden sizin önerilerinize ihtiyacım var.

saydoq dedi ki...

merhaba blogunuzdan cok yararlandim tesekkurler, kitabi aldim ama elime ulasmadi henuz, sorum su gece basladiginiz gunden sonra gunduz uykularini da mi ayni yontemle uyuttunuz yoksa once gece kendi kendine uyumayi ogrenmesini mi beklediniz?
Tesekkurler