Buyrun, ben

Buyrun, ben

5 Ekim 2006

Ayva denen meyve


Yıllardır ne işe yaradığını tam anlayamadığım, bıçak kesmez, diş ısırmaz, ısırsa da koparamaz, ağzında büyür de büyür -eh bir ayva tatlısı vardır onu da sevmem- ayva adlı meyvenin ne işe yaradığını nihayet öğrendim arkadaşlar...

Gebelik bulantılarını geçiriyormuş.

11 yorum:

Asortik Krep dedi ki...

Ben tok tuttuğunu da duymuştum :)

cenebaz dedi ki...

Hamileyken çok ayva yersen bebişin gamzeli olur derler ama ben bunun aksini kanıtlamıştım,oğlumda gamze mamze yok,üstelik hergün yenen 4 koca ayvaya rağmen.

böğürtlengözün annesi dedi ki...

ayva dilimlerken benden sana tavsiye. Yemek kaşığını ayvaya batır, kendi etrafında daire çizerek ayva dilimini çıkar. Böylece ayvanın suyu akmıyormuş :))

bkaya dedi ki...

benim hiç bulantım olmamıştı, ama ayva meseleini duymuştum. hem de doktor tavsiye etmişti. bulantın olursa ayva ye demişti.

KUGUU dedi ki...

Masallah iyi gidiyorsun degil mi HAYALcgm? Cok sukur.

ceyda'nın tükkanı dedi ki...

Gerçekten de yemesi ne zordur:) Gamze olayına hiç inanma bizzat denetmislerdi bana. Yok anam olmayınca olmuyor:) Ama mide bulantısına iyi geliyormuş. Senin kaç ayın kaldı Hayalcim bulantın var mı??? Eger varsa en iyi tuzlu kraker iyi geliyordu bana. Tabi abartmadan bu sefer de tuz zarar verebilir dikkat etmek lazım. Aman ben de kime anlatıyorsam doktor hanım:))))

Adsız dedi ki...

Hayalcim, ayvanın kötüsü agızda buyur bir turlu yutturmaz kendini, iyisi ekmek ayvası gayet güzel yenir... Ayva kaşıkla yenirmiş babam der hep bir arkadaşın dediği gibi...
Gamze olayına gelince ben çok yemedim ama benim kızım iki yanağında da gamzeli.. (Eşim sülalesinde bol bol güzel gamzeli insan var ondandır)

Bulantıya iyi geldiğini bilseydim ben de yerdim, neyse inşallah ikinciye ;)

Adsız dedi ki...

Böğürtlen gözün annesi, eğer okuyorsan burayı, yorum yazmaya izin vermemişsin ki yazalım.. Settings den comments kısmını seçip değiştirmen gerekiyor.. Bir de türkçe karakterler bozulmuş diye blogunu silmişsin browserından view encoding'den Turkish seçsen belki düzelirdi, bozulmamıştır o.. e-mailin de yok ki yardımcı olmak için yazacaktım..

Neyse, kusura bakma Hayalcim, senin buraya yazdım...

tipitip dedi ki...

Hayalcim, umarım herşey yolundadır. Ayva bana da hiç cazip gelmeyen bir meyve ama kutsal bir görevi varmış gerçekten :)

Age35 dedi ki...

Ben limona vermişdim kendimi...

Annelog Atölye dedi ki...

Aaa süper! İlacını bulmuşsun:)