Buyrun, ben

Buyrun, ben

23 Ocak 2011

Benim gibi balık pişirmekten korkanlar için

Ben yemek yapmayı sevmiyorum. Evrenle olan mesajlaşmalarım esnasında da bunu bolca belirtirim, farkındayım.
Beceremiyorum dedikçe de hakkaten beceremem.
Hele balık..
Oy oy oy.
On kere beceremem der dururum.
Ama, arada da, yapasım gelir, bak mesela bugün.. Vallahi de süper oldu. Niye olmasın ki? Yahu süper anne değil miyim ben? Bu kategorilerin içinde güzel yemek yapmak da yok muydu?

Aldım bugün kocayı koluma, gittik Metro Cash & Carry'ye, aldık kız gibi çipuraları, bir tarif (böyle kıytırık yerlerden de ne tarifler çıkar bu arada), metro broşüründen aldım tarifi.
Ahan da şöyle:
Kızları Borcam'a diz,
sırtlarını çiz
aralarına ve üstlerine limonları yatır,
bir tabakta şunları karıştır: domates, biber, soğanlar halka halka, sarımsaklar diş diş, maydanoz, tuz karabiber,
bunları kızların üzerine ser.
Azar terayağ, bolca zeytinyağı üzerine dök.
At 180 derece ısıtılmış fırına
Yarım saat pişir.

Vallahi de nefis oldu, keşke aklıma gelip fotoğrafını çekseydim :) Bi de mantar olsaydı, kalmamış evde. Olsun mantarsız da oldu.

Bebeklerim de bi sevdiler bi sevdiler.
Koca kişisinin ısrarına dayanamayıp üstüne gidip bi de künefe aldım (hasta ya kıyamıyorum) ama ben de yedim, oohhh kebap.
Balık üstü künefe. Maşşallah.

Ay ne açgözlü bi yazı oldu yahu.

11 yorum:

Kiraz Çekirdeği dedi ki...

Afıyet olsun bızde de pazar klasıgıdır balık ama dısarda ;)

Adsız dedi ki...

affiyet bal şeker olsun.
kuzulara top top et ossun...
dilara

bgm dedi ki...

Ameliyatı yeni okudum, cok gecmıssın olsun..
Bir de ben okuyorum surekli...
Balıkta eminim ki pek lezzetli idi.. :))
4 tarafı mikrop yuvası olmus, hastalık solunan İstanbuldan sevgiler,
Begüm

dilek dedi ki...

Afiyet olsun önce. Bi önceki postta "okuyan varmı merak ediyorum" demişsiniz ya...Kendi adıma bende merak ediyorum...Yorumları okuyan varmı? :))

hayal dedi ki...

Afiyetlere teşekkürleeer, buyrun size de yapiyim :)
Dilek ben okuyorum yetmez mi, hem de çok fena takip ediyorum, anında :)

dilek dedi ki...

sen okuyosan tamam....:)))

Berna dedi ki...

afiyet olsun.
bir dahaki sefere levrek yapmanı tavsiye ederim, daha lezzetli bulurum ben levreği.
balık üstü tahin helvasına da iyi bir alternatif olmuş künefe. aman zaten künefe olsun da, balık bahane :))

Itır dedi ki...

Amaann,gebe gebe iştahımı kabarttın, aşerdirttin bak! Uf!

hayal dedi ki...

Bernam, levreği yemeye en kısa zamanda sizdeyiiiz :)
Itır, nerdesin, vallahi bak sana da pişiriyim çok kolay bu. Bak şimdi canım sıkılda hamile olduğum günleri unutmuş yazmışım öyle :)

Berna dedi ki...

tabii ki! üstelik biz hiiiç üşenmeyiz, mangal yakarız size. ızgarasına doyulmaz levreğin. ki evdeki büyük xy kişisi mangal yakmak için bahane arar durur sürekli :)

anne kaleminden dedi ki...

afiyet olsun ben de korkuyorum balık olayından. ama son 1 aydır karadeniz somonuna taktım. ne bir koku ne bir kılçık tadi ise nefissss.... kesinlikle tavsiye ediyorum. çok basit yıka, yağlı kağıt üstünde fırına sür. üzerine azcık tuz ve sıvıyağ. o kadar. kolay gelsin :))