Buyrun, ben

Buyrun, ben

19 Aralık 2010

Gaziantep SADMER Projesi, Gönüllü Sosyal Sorumluluk

Tam benlik...

Dedim ki, sanırım ben gerçekten de evrene bu tarz mesajlar yolluyorum ve evren ona gönderilen her mesajı alıp yanıtlıyor :) Zira, Antep'in periferindeki, sosyokültürel seviyesi oldukça düşük kadınlara Aile Planlaması hakkında seminerler verme işi nasıl gelip beni bulsun değil mi :)
Antep'e gelmeden önce, düşündüğüm bazı şeyler vardı, nasıl olur da halka yararım dokunur, bu yaşa geldik ot gibi anca kendimizi mi kurtarıcaz diye.. İlk fırsatta kaymakamlık ya da belediye ile birşeyler yapsak, smear taraması mı olur, bazı eğitimler mi olur, düşünüyordum.
Ama vallahi bu kadar iyisini düşünemezdim :) Üstelik ben projeyi değil proje beni buldu!! Daha ne olsun..

Bir gün poliklinikte hasta bakarken iki şeker mi şeker kızcağız gelip, kaymakamlıktan geldiklerini, gönüllülük esasına dayanan bir proje için bir kadın doğum uzmanına ihtiyaç duyduklarını, bizim başhekim yardımcısının da onları bana yönlendirdiklerini söylediler..

Dırırırınnınıımmm
Tam benlik!!

SADMER, Şehitkamil Kaymakamlığı Sosyal Araştırma Dayanışma Merkezi, aile içi şiddet mağduru kadınlara aile içi iletişim, aile planlaması ve daha birçok konuda, her konunun uzmanı ile seminerler verecek.. Bu kadınları eğitecek. Başta dedim ki, kaç kişi gelir dinler, ne anlarlar acaba seminerden falan (itiraf ediyorum bunu), ama ilk seminere gittiğimde, salonu dolduran 150 kadar kadının (gerçi çoğu dayak mağduru değildi, bilgi almaya gelmişti), ne kadar dikkat ve ilgiyle beni dinleyip sorular sorduğunu görünce, heyecanlanmadım desem yalan olur.. Son seminerde ameliyata yetişeceğim için salondan çıkmaya çalışırken, soru sormak için çevremi saranlardan geçemedim, birlikte gittiğim hemşire arkadaşım başbakan gibiydin dedi :) O kadar meraklı bir kalabalık. Hatta ayakta dinleyen daha 50 - 60 kişi vardı diyebilirim!! Süper bir manevi tatmin, onlara birşeyler öğretebilmek, sorularına cevap vermek, onları güldürmek, onlara yararımın dokunması.. Hayatlarının bir kıyısına dokunup geçmek. Birtek şey bile akıllarında kalsa, sayemde bir tek istenmeyen gebelik bile önlense.. Büyük bir şeydir değil mi?

7 yorum:

Adsız dedi ki...

harikasin Aybala!
hepimizin boyle insanlara, boyle doktorlara ihtiyaci var.

Adsız dedi ki...

işte budur!
neymiş: istersen hayat seni zaten bulurmuş.
yani 2 değişken varmış: birincisi istemek, ikincisi hayatın seni görebilmesi.
geyik yaptım azıcık; uykusuzluk yorgunluk yordu beni.
öpüyorum. tebrikler...
dilara

AycA dedi ki...

ayy gurur duydum seninle..

şebnem dedi ki...

Seni şehit kâmile kaymakam da görmek isteriz!!!!!!!!

hayal dedi ki...

kiraz sevdası, teşekkürler :)
dilaram, iki değişken de ne kadar önemli değil mi..
aycacim teşekkürler cicim
şebnem, iyi bişey mi dedin kötü bişey mi dedin tam anlayamadım

Itır dedi ki...

Çok ama çok gurur duydum, inşallah devamı da gelir, bol bol güzel işler yaparsınız orda..Sevgiler, iyi yıllar..

Shade and Love dedi ki...

Guzel insan , ne guzel islere imza atiyorsun .
Bravo sana .