Buyrun, ben

Buyrun, ben

29 Ağustos 2010

İstanbul'a veda etmeyeceğim

Bir kez daha Beşiktaş pazarına gitmeyeceğim. Eminönü'ne gitmeyeceğim. Mahmutpaşa yokuşundan Kapalıçarşı'ya tırmanmayacağım. Bilmediğim sokaklarda yürümeyeceğim. Üsküdar vapuru ile karşıya geçmeyeceğim. Köprü trafiğinde yüksek sesle müzik dinleyip bağıra bağıra eşlik etmeyeceğim. Salı pazarına gitmeyeceğim.
Bir kez daha Sultanahmet sokaklarında amaçsızca dolaşmayacağım. Adalara gitmeyeceğim. Fenerbahçe parkına gidip piknik kahvaltı yapmayacağım. Beğendiğim herhangi birşeyin bir rengini ya da bedenini bulmak için alışveriş merkezi alışveriş merkezi dolaşmayacağım.
Bir kez daha Koşuyolu ışıklardan eve yürümeyeceğim. Validebağ korusunda yürüyüş yapmayacağım. IKEA'ya gidip amaçsız alışveriş yapmayacağım. Beylikdüzü'ne giderken oflanıp puflanmayacağım.
...
Daha neler neler. Gece 04.06'da aklıma bu kadarı geliyor.
Ama.
bütün bu yapmayacağımları yapamayacağımla değiştirebilirim. Ama bunu yaparsam ağlayabilirim. Zira bütün bunları bir daha hiiç yapamayabilirim.
İşte bu yüzden İstanbul'a veda etmeyeceğim.

4 yorum:

cenebaz dedi ki...

hayal, gerçekten de veda etmene gerek yok ki. Sonuçta mecburi hizmetin süresi belli değil mi? Sayılı gün çabuk geçer derler. Sonra annen, kardeşin, akrabaların orada olduğuna göre tatillerde, izinlerde gdersiniz, tüm bu özlemlerini giderirsin. Yapamayacaklarını değil, hep yapabileceklerini düşün, bol şans.

ÇAğ dedi ki...

Aybalacım, gittiğin yer çok güzel bir yer, her şeyi çoook kolay bulabileceğin yer, neden mi lüx yaşamın dibine gidiyorsun:) Ayrıca ailen İstanbul'da ve uçak diye bişe var, çok yakın her yer, unutma, biz Antep'e gitmek için hizmet puanı topluyoruz, sen bide buraya gel,İstanbl'dan sonra burda doktorlar kafayı yedi.Ben neden bunalmadım, bazen şehir değilde arkadaşlar yetiyor. Sakın ön yargılarla gitme oraya, sevmek çok daha güç olur.Hadi bakalım bi bağ evi bakarsınız, tavuklar köpekler,meşhurdur orada. Antep'e düğüne gelicem 16 ekim'de taşınırsan belki tanışırız hım ne dersin.Telefonum telef oldu, numaralar uçtu, ev aramaya devamsa tanıdıkları devreye sokayım...
Öptüüüüm

KEO dedi ki...

ağlamaya gerek yok, orada daha doğal bir yaşam sizi bekliyor, iş ki alışma süreci bitsin...her sabah ve akşam kısacık köprüleri en az 1 saatte geçmeye çalışanları düşünerek biraz olsun morallen derim;) Antepli-Maraşlı-Adanalı yım ondan mı rahatım bilmem ama, şunu bilirim oralarda stres yok denecek kadar azdır:)evler ve yollar çook geniştir bir de:)yolunuz açık olsununn!!

annecik dedi ki...

istanbula da bizede vada etme sen yine gelip yapamayacağım dediklerini yapacaksın sadece biraz ara vermen gerekiyor olsun bir şeylere ara vermek güzeldir özlersin hatta kavuşmayı beklersin kavuştuğunda kokusu tadı dokusu bir başka gelir sana inş. uzun bir ara olmaz fırsatın oldukca buradaki dostlarını ve özlemini çektiğin yerleri sık sık ziyaret edebilirsin yeterki senin ruhun gönlün rahat olsun evlatların ve sen sağlıklı huzurlu olun sizi seviyoruz dr hanım gittiğin yerdede bir çok keşfedeceğin yer olacak oralarında tadını çıkar