Buyrun, ben

Buyrun, ben

26 Şubat 2010

Çocuklar için buz pateni


Biz buz patenini çok sevdik..

Önce bir alışveriş merkezinde tesadüf deneyelim dedik.. Zaten birtek alışveriş merk.de var bu yakada..
Baktık ki 4 yaş altı almıyorlar. Damla öğretmene çoook acıklı baktı, hiç ağlamıycam ne derseniz yapıcam dedi. Duygu sömürüsü işe yaradı, öğretmen ders vermeyi kabul etti. Bu sefer de patenler ayağına olmadı. Oradaki kızak adı verilen, ayakkabıya takılan çift bıçaklı patenlerden giydi ve kendini piste attı. İlk gün haftasonuydu ve pistte 50 - 60 kişi vardı. Haliyle birşey anlamadık. Damla'nın isteği üzerine bir de hafta içi pist boşken gittik. Bu sefer buz daha kaygandı (kimseler yoktu ve temiz buz üzerinde kaymak çok zormuş). Ama gene de Damla çok eğlendi, biz onu seyrederken heyecanlandık, eğlendik, başardığını görünce kendimiz başarmış gibi sevindik. Demek böyle oluyormuş, insan bişey başarınca annesi çok tuhaf bir sevinç duyuyormuş (eh doktor olunca annemin niye bu kadar sevindiğini anladım, benim için o kadar büyük bişey ifade etmiyor oysa ki :) )
Damla öğretmenin verdiği ödevleri seve seve yaptı, ders sonunda tak başına buzda hareket edebilmeye başladı. Birkaç ders daha gider ve severse, ona gerçek paten alacağım...
Şimdi teknik bilgiler. Optimum alışveriş merkezi, Buzluk buz pisti. Bizim öğretmenimiz Murat hoca, sabırlı ve sevimli bir tip (Genelde güleryüzlüler). Ders saati 35 TL, derssiz denemek isteyenlere 15 TL.
Patenleri de veriyorlar ama en küçük 27 numara. Satın almak isteyenlere 230 Lira.
Eğlenceli bir haftasonu aktivitesi olabilir.

3 yorum:

nohut oda dedi ki...

buzz bizde denedik birde hafta içi mi gitsek acaba..haftasonu cok kalabalık ve buzda erımıs gıbıydı gercekten..
ama çocuklar ıcın cok hos olduğunu düşünüyorum..bende isterdim ama biryerlerimin kırılma ihtimali yüksek:)

Gezgiçler dedi ki...

Bizim ufaklik da(kendileri henüz 31 aylik) ablasi buz pateni yapinca fena merak saldi. Ilk seferinde 3 yas alti almiyoruz dediler ve bizimki fena bozuldu, ablasinin dersi boyunca somurttu. 2. dersimizde ise yogun israrimiz sonucu, hevesini alsin diye buz patenlerini giyip hoca kollarindan tutarak söyle biraz kaydi ve acayip mutlu oldu. Bu cift bicakli buz patenlerini daha önce duymus ama burada görmemistim, acaba kullanmasi daha mi kolay?

bgm dedi ki...

Öncelikle kolunuz icin gecmis olsun...
Buz olayına ben mi girsem, kıızmdan once ben Galeria açıldıgından beri meraktayım olaya... :))