Buyrun, ben

Buyrun, ben

5 Ağustos 2009

Kızıma mektup

Minik kalbim, kınalı kuzum...
Nasıl da büyüdün.. Abla oldun, kocaman bir birey oldun.. Daha dün "anne" dedin diye sevinmiyor muydum ben, bugün bak beni telefonla arayıp konuşuyorsun.. Ne zaman bir iki gün ayrı kalsak daha bir büyümüş geliyorsun bana. Sanki daha düzgün cümleler kurup, daha anlaşılır konuşuyorsun. Her yeni kelimeni, cümleni kaydedeyim, kasete kameraya alayım diyorum, ihmal ediyorum.. İleride bebek kelimelerini bebek cümlelerini hatırlamak istediğimde ne yapacağım?
Ah güzel kızım, beni arayıp, "anneciğim çok özledim ben sizi", "ben bugün otobüsle eve geliyorum" diyorsun ya, beni ağlatıyorsun annecim. Biz de seni çok özledik, çok çok, bak burnumun direği sızlıyor, gözlerim doluyor seni düşündükçe.
Şu an yoldasın, ilk uzun otobüs yolculuğunu yapıyorsun anneannenle. İnşallah uyuyorsundur. Anneannen aradığında "kulaklıkla müzik dinliyordun".. Nasıl da büyüyorsun benim minicik kalbim...
Neden bu kadar çok özledim seni? Gerçekten bilmiyorum. Bugün bir arkadaşım aradı, googledan tesadüf benim bloğumu bulmuş ve eski sayfaları okumuş, okudukça ağlamış.. Ben de şöyle bir göz gezdirdim de, senin haberini ilk aldığımız günü hatırladım. Önce boş gebelik demişlerdi, ertesi günkü kontrol usg.de minik kalbinin pıt pıt pıt attığını duyunca nasıl da hıçkıra hıçkıra ağlamıştım sevinçten.. İnsan hüzünlenince nedense, eski hüzünlerini sevinçlerini hatırlayıp tekrar yaşamak istiyor galiba.
Miniğim benim, şimdi büyüdün de abla mı oldun sen?
Bugün telefonda konuşurken, eniştem seni kızdırmak için "gitme sen bizle kal, biz seni çok özleriz sonra" dediğinde, ona "ama dedee Tuna beni çok özlemiş, eve gitmem lazım" deyişin yok muydu, sanki koccamaan bir kız gibiydi. Oysa sen kendin iki buçuk olmadın daha. Sen daha benim minik bebeğim minik kalbimsin.
Şu anda yoldasınız, sağlıcakla gelin emi benim canlarım, bak her gece 10 olmadan uyuyan beni uyku tutmadı heyecandan, yarın oldu ben hala bekliyorum. Galiba sabaha kadar uyuyamayacağım. Allah'ım nasıl bir duygu bu, boğazım yanıyor özlemden. Şunun şurasında 10 gün oldu görüşmeyeli.
Çok mu abartıyorum acaba? Acaba bu yüzden mi sütüm azaldı? Bilmiyorum.....
Allah'ım sağ salim kavuştur bizi.

7 yorum:

cenebaz dedi ki...

Gözlerim doldu okurken. Evlat bööle bi şey. İnşllah sağ salim kavuşmuşsunuzdur:))

annesiningülü dedi ki...

:(
işteyim, ağlıyorum.
kimse anlam veremiyor niye ağladığıma
inşallah sağsağlim gelmiştir kavuşmuşsunuzdur kızınla.
öp benim içinde onu kokla bir güzel

hayal dedi ki...

Çok şükür kavuştuk..
cenebaz, Allah kimseyi evladından ayırmasın
Bahar, sevinç gözyaşları olsun inşallah hep ağladıkların :)

Gülfer dedi ki...

Ah kavuştunuz muuu!..
Aman aman pek sevindim. Gözünüz aydın. Allah ayırmasın :)

Berna dedi ki...

aybala çok büyülü bir yer burası, okurken kopamıyor insan...
kuzunla kavuştuğuna çok sevindim, durup durup koklar, içine çekersin artık.. allah muhabbetinizi artırsın...
benden de sadece "bir arkadaşım" diye bahsetmişsin, dokundu nedense...
bu aralar fazla hassasım sanırım :))

hayal dedi ki...

Gülfercim kavustuk sukur
Su anda da arkamda sinir krizi geciriyor ben de sakinlesmesini bekliyorum
Bernam
Sana ayrıca yazacagım :)

hayal dedi ki...

yorum : "anne olmak kıskanılası bir şey :) annem de yazdığın şeyleri söylerdi, ben 18 yaşında üniversite okumaya geldiğimde, sabaha kadar uyuyamazdı. hala söylüyor. Damla da Tuna da şanslı. Ben de :)"

blogger olmadığım için yorum yapamadım, ben de buradan ileteyim dedim :)

öperim.. Alihsan..
Aliİhsancığım, ben senin yerine buraya kopyalayıp pastaladım. Çünkü o kadar güzel yazmışsın ki burada kalmasını istedim.. Zira facebook uçar blogger kalır. Yoksa su uçar falan mıydı. Neyse.
Sen ne zaman geleceksin bakalım küçük dana senle tanışmıycak mı.