Buyrun, ben

Buyrun, ben

3 Şubat 2009

Antibiyotikler olmasaydı da olmazdı ama bazen olmayınca daha iyi oluyor

Bu benim geçmeeek bilmeyen gribim ilerleyip durdukça, antibiyotik kullanmam konusunda mahalle baskısı artıyor (Güncelleme: Çok daha iyiyim şükür, öksürüğüm bile azaldı :))
Oysa onlar bilmiyorlar: 2000 yılında, yaşadığım kardan yolları kapanan köyde sobalı evimde aylarca hemen her türlü yol enfeksiyonunu geçirip (üst solunum yolu, alt solunum yolu, idrar yolu gibi) sürekli hemen her türlü antibiyotiği de kullanıp bir türlü iyileşemediğim dönemde, kulakları çınlasın, her türlü güzellikler gidip neredeyse onu bulsun, Doktor Ali Bey demişti ki, “sen kendine kötülük ediyorsun, bu antibiyotikler seni asıl mahveden.. Şu andan itibaren tümünü kes, her türlü vitamini al, günde bir kilo portakal ye, vücudunun kendini toplamasına izin ver, ona şans tanı” demişti. Ali Bey, sağlık memuru olarak acilde çalışırken kendi olanakları ile tıp okumuş, hem alaylı hem okullu, benden en çok bir iki yaş büyük ama görmüş geçirmiş, tıp bilgisi bu güne kadar gördüğüm herkesten daha iyi olan, o köyde kendine bir yaşam kurmuş, ailesiyle mutlu yaşayan çok muhterem bir pratisyen hekimdi.. Bense, uçarı, kaçarı, aklı uzmanlıkta, gözü bir an evvel o köyden kurtulmakta olan küçücük bir pratisyen hekimdim.. ve hayatımda aldığım en önemli dersi ondan almıştım.
Ali Bey beni görse de, duysa da hatırlamaz. Ama ben onu ve o güven veren gülüşünü hiç unutamam. Ali Bey, eminim, o günden bu yana geçen yıllarda taş çatlasa dört ya da beş kere antibiyotik kullandığımı (ÇOK ŞÜKÜR) duysa da inanmaz…. Kızım doğduğundan beri de (ÇOK ŞÜKÜR) aynı şekilde..Sonuç: Neden antibiyotikler öcü? Cevabı yarına…

6 yorum:

annesininoglusu dedi ki...

çok geçmiş olsun ...

GeCe dedi ki...

geçmiş olsun doktorlardan bu lafı duymak iyi geliyor çünkü ben kimseyi inandıramıyorum ben de neredeyse hiç kullanmadım antibiyotik kullanmamayı tercih ediyorum

Kurabiye Perisi dedi ki...

Antibiyotikler direnci düşürüyor bildiğim kadarıyla. En ufak hastalıkta antibiyotiklere sarılınmasına ben de karşıyım. Çok geçmiş olsun bu arada..

Adsız dedi ki...

Merhaba,

Konuyla tam olarak alakalı değil ama, hormonlu ria hakkındaki fikriniz nedir?
Reglleri düzenli ama çok yoğun geçiren ve yoğun olmasının da bir nedeni bulunamayan bir kişi olarak belki bu yöntem çözüm olur diye düşünüyorum ama? Fayda zarar durumunu bilmiyorum.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

Esra dedi ki...

Ali Bey'e tamamen katiliyorum. Ozellikte Turkiye'deki antibiyotik kullanimi inanilmaz boyutta. Doktora danisma ihtiyaci dahi duymadan seker gibi antibiyotik iciyor insanlar. Vucudun kendini toparlamasina, mikropla savasmasina izin vermek lazim...

Seher Ozturk dedi ki...

Çok geçmiş olsun. Adana'nın havası da insanı hasta eder, siz de biliyorsunuzdur dikkat edin. Adana'nın öyle pis bir havası vardır insanı hasta eden, ve evlerde kalorifer de olmadığı için sadece oturduğumuz odaları ısıtırız ve mutfağa giderken o ara koridorda üşürüz... o yüzden hep imrenirim kaloriferli evlere. Ben de antibiyotik karşıtıyım. İrem şimdiye kadar 2 defa o da kulak enfeksiyonu geçirdiğinde kullandı. Ben mi? HAtırlamıyorum bile en son ne zaman kullandığımı.