Buyrun, ben

Buyrun, ben

21 Aralık 2008

Tuvalet eğitimi döneminde ev dışında ne yapmalı

Tuvalet eğitimi konusunda herkesin fikri, okudukları bildikleri şeyler vardı da, bu dönemde dışarı çıkarken ne yapacağımı bir türlü bilemiyodum. Evde altını aç, dışarıda bağla, çocuğun da benim de kafam karışıyordu açıkçası. Ama bebeğimi de alışveriş merkezi tuvaletlerine nasıl oturtabilirdim? Saatlerce nasıl tutardı çişini?

Aslında çooook da uzun uzun üstünde düşünmesem de, bu konu kafamı karıştırıyordu. Henüz çok erken biz çünkü sıklıkla bağlıyoruz zaten Damla hanımın altını da, düşünmeden edemiyordum. Tuvalete nasıl yetişicez, bulsak da nasıl oturucaz...

Bu konuda eğer var ise Amsterdam Büyükşehir Belediyesi'nin bana verdiği fikir için kime teşekkür etmeliyim? E ben de pratik kadınmışım canım hehehee :)

Geçen sene ilaç firmasının numune olarak dağıttığı, fısfıslı bir deodorant şişesi büyüklüğündeki sterilizasyon solüsyonunu bir yıldır atsam mı atmasam mı diye düşünüp dururken.... Amsterdam'da umumi tuvaletlerde gördüğüm, oturacak yeri silip oturduğun solüsyonun nihayetinde bununla aynı şey olduğunu farkettim. Steril tuvalet oturağı. (İçi? Ne yapalım tüm mikropları yok edemeyiz). Bebeği peçete serip oturtmak ya da ayakta işetmek mümkün olmayacağına göre, bundan iyisi Şam'da kayısı!

Sonuç 1. Bugün 5 saatten fazla geçirdiğimiz Ikea'da kuzum sadece 1 kez bezine 2 kez de tuvalete çiş yaptı (maşşallah)
Sonuç 2. Bu solüsyon nerde satılır bilmem. Herhalde medikallerde bulunur. Bitince ben de araştırıcam, merak edenlere bildiririm. Yıllarca işime yarayacağını düşünüyorum bu yöntemin.
Sonuç 3. Bu nasıl aklıma gelmedi benim daha önce. Hay Allah.
Sonuç 4. Ben buldum siz de kullanın derim.

4 yorum:

gunlukcugum dedi ki...

merhaba okurken cok mutlu oldum ikinci bebis haberini.ikinci bebeginide kolaylikla kucagina alirsin insallah.disarda tuvaleti gelen cocuklar icin burda en son bu modeli gordum yavas yavas bende tuvalet egitimine basladigim icin raflara goz atiyorum)http://www.toysrus.com/product/index.jsp?productId=3132746 bu linkteki benim cok hosuma gitti kucuk oldugu icin heryere rahatlikla goturulebilir.sevgiler..

mom dedi ki...

erkek cocuklari icin bizim isimize yarayan en iyi cozum yanimizda kucuk bir kavonoz tasimak ama kiz cocuklari icin ogrendigim bu alternatif iyi oldu ve tabi butun hatunlarin kullanimi icin
ikinci bebis mi geliyo?hayirli ugurlu olsun ne kadar uzak ve fransiz kalmisim ya :((

AycA dedi ki...

Kavanoz taşıyabilirsin yanında :) ben parka giderken öyle yapıyorum ancak ben tekrar evde bağlamaya başladım.. kaka iyi tamam yapıyor ama çişini artık söylemiyor :) erken söyleyip erken vazgeçti.. bende bağlamaya başladım belki kakada olduğu gibi pis hisseder ve çıkart der diye..
:)
zamanla daha uzun süre tuttukları için (5saat değil tabi :)) daha rahat olacak dışarıda ..bir de erkek çocukları eğer ikeadaki gibi çocuk tuvaleti varsa ayakya yaptırma şansı da var..

şebnem dedi ki...

O SOLÜSSYONUN ADI:LYSOL AMERIKADA SATILIR ŞEKERİM
RİCA EDERİM