Buyrun, ben

Buyrun, ben

27 Eylül 2008

Klank çağrışım

Hava karanlık, hep karanlık, yağmuru seviyorum ama aydınlık olursa hava.
Melanin mi melatonin mi yoksa serotonin mi neyse, unuttum şimdi, o hormonumuz azalıyormuş karanlıkta, o da mutluluk verirmiş. Belki bundandır.
Bir de tam tersi, melanin mi melatonin mi neyse, bu da karanlıkta salgılanırmış, bu nedenle aydınlıkta uyumamak gerekirmiş, gece çalışıp gündüz uyuyanların bu hormonun hapını içmesi gerekirmiş, hosteslerde falan meme kanseri daha sıkmış çünkü bu hormon kanserden de korurmuş bizi. Ben de gece çalışıyorum ama gündüz de çalışıyorum neyse ki. Uyumuyorum nöbetten eve gelip de ışıkta. Hatta ertesi gece olana kadar da uyuyamıyorum. Bu da züğürt tesellisi işte.
Bu hormonlar ne tuhaf. Hem mutluluk verir, biri de kanserden korur, hem de hapı var. Doktor olmasam ne kadar şaşkınlıkla karşılardım bu tuhaf dengeleri.
Gerçi on yıldır artık insan vücuduna şaşırmamayı öğrendim.
Beyinden çıkan her sinir için kafatasında bir delik var mesela. Ne tuhaf kimse kimsenin deliğinden çıkmıyor. Bunu ilk öğrendiğimde mucize bu işte demiştim. Evet bence ta kendisi. En büyük delikten de omurilik çıkıyor, foramen magnumdu galiba, bunu da sınavda sormuşlardı da bilmiştim. Herkes bunu bilir de, marifet o küçük küçük bir sürü deliğin ismini bilmek. Ama olsun ismini bilmesek de varlar ve (bence hala da) mucizeler.
Bu yaptığıma klank çağrışım deniyor tıpta, alakasız şeyleri hatırlamak yani. Bir tür akıl hastalığında (delilik yani) oluyor. Ne tuhaf şeyler hatırlıyorum akşam akşam.
Ben varım huhu, anne ve eş dışında bir de ben varım bu bedende, kişi, doktor ama aslında bir kadın, düngittimsaçlarımıkırmızıyaboyattım, hedef kitle beğendi, hem de birkaç kere dedi. Bir de (aslında yazmak istemiyordum ama yazıcam, takdire ihtiyacım var) ben nerdeyse iki aydır yüzmeye gidiyorum. Galatasaray'ın havuzuna. Düzenli. Kendim için bişiy yapıyorum aloo.
Klank. İyi geceler.

8 yorum:

Anne ve Bebisi dedi ki...

Guzel bir klank calismasi olmus hocam:)) Univ'de felsefe profum, eger tum delilikleri tedavi etselerdi sanat diye bir sey olmazdi demisti :))

Ben de kendim icin yuzmeye gidiyorum, supper bisi di mi? :)))

hayal dedi ki...

Tesekkurler :) Bak hemen taktir edildim bile, super :) hahaha

Yapıncak Gürerk dedi ki...

Haha bu ne yazı böyle, daha başında dedim zaten, nası şey, beyni dönüyor gibi yazıyor bu hayal bu gece diye.

Kırmızı saçlarını merak ettim. Benim için yüzmekten çok daha takdire şayan bir durum çünkü. Daha öyle bir cesaret bulmuş değilim hayatımda.

Bu civarlara gelirseniz bekleriz, makine hala bende biliyorsun!

İyi yüzmeler!

hayal dedi ki...

Yapıncak selam, klank çağrışım :), bazen sana da olmuyor mu?
Aslında yolumuz oralara düşmese de bir gün hava güzel olunca düşürsek, caddede birer kahve içsek, Damla hanımla Ada hanım da tanışsa koklaşsa.. Ne güzel olmaz mı?

AycA dedi ki...

Aybala bende sarı oldum (yani zaten sarıydım daha da sarı oldum :) eski günlerin özlemi içerisinde.. alışamadım hala kendime:P hedef kitle beğendi ben ı-ıhh henüz)
. .birlikte Galatasarayı oluşturacağız.. sen şimdi yüzücüsü olmuşsun ben geçmişte..
nası yani!!:)

ilkays dedi ki...

Benim de bu aralar kendime değişiklik konusund acıktım. İç sesimdeki kadın bana da "huhu" diyor. Ama kırmızı beni aşar :) Güle güle kullan, görmek isterim...

şebnem dedi ki...

ben de yüzmeye gitmeyi son 16 aydır düşünüyorum buna klank çağrışım değil de salak çağrışım denir sanırım...hedef kitle sürekli göbeğimi eritmem gerektiğini söylüyor ben de inadına eritmiyorum galiba..gençken de böyleydi.takdir görürsem daha çok asılırım görmezsem bırakırım modeliyim işte..
bu arada merlot üzümünden yapılan şaraplar da o depresyon hormonunu salgılattıklarından içitikten sonra hüzün çökertirmiş, eğlence istenen durumlarda cabernet,romantık kısımlarda merlot uygunmuş.eski bilgilerimi tazeleyeyim dedim.
ayrıca senin gibi gece gündüz uyumayıp vucüdünu zorlayan insanlar için de(bunların içinde ben de varım) yüzme olayını takdir ettim.süper olmuş.darısı başıma..

hayal dedi ki...

Aycacim, gerci ben fenerliyim ama, kocacim cok sevinir.. ne de olsa hepimiz ucundan kiyisindan gs.ye bulasalim diye ugrasmakta :)
ilkay, anatomi hocamiz limbik sistem dersini anlatirken (ask merkezi :) ) kadin iki uc yilda bir kendini yenilemeli, sacini ya da kokusunu degistirmeli derdi. ben 97den beri kokumu degistirmedim ama sacimi zaman zaman boyatirim kirmiziya.. bana da iyi geliyor kocaya da :)
sebnemcim, sarap konusunda iyisin bence.. icmesek de goremesek de varlar biliyorum.. romantik yemekler saraplar sevgiliyle basbasa aksamlar.. hahaha.. uctum ben yine...