Buyrun, ben

Buyrun, ben

3 Haziran 2008

Ben hiç kimsenin sevinmesi için bu kadar dua etmemişimdir sanırım

Onu ilk tanıdığımdaki ilk yorumum "Hedike nasıl bir isimdir" olmuştu.
Ama sonradan bir baktım ki.. Bu nasıl bir insandı.. Bu kadar zor şartlarda yaşarken nasıl bu kadar sevecen bu kadar verici olunabilirdi? Bir hastanede temizlikçi iken, hem de aslında oranın başhekimiymiş gibi hayatla barışık olunabilirdi?
Hem kendi işini yapıp hem de herkesin işine nasıl koşulabilirdi?

Hedike'yi herkes sever de, ben sanırım Damla'nın bugün var olmasında onun dualarının katkısına gerçekten inanıyorum.. Ya şu anda onun karnında taşıdığı ikizlerde benim dualarımın katkısı?

Birbaşkasının mutluluğunu istemek, günümüzde üstümüze yapışan bencillikle yüzleşip onu kenara itebilme başarımızla alakalı. Herkes için bunu yapamayız sanırım. Ama Hedike'nin mutluluğunu o kadar o kadar istedim ki... Allah'ım nolur hamile kalsın, o sevinci o da yaşasın.. diye.

E, eksik niyaz mı nedir, doğuştan özürlü bir rahimde mini mini iki bebenin büyüyebilmesi ne kadar zor, Hedikecik yatıyor şu anda, yıllarca evlere temizliğe gidip biriktirdiği paralarla ve hepimizin dualarıyla edindiği tüp ikizlerini içinde tutmak için, çalışamıyor, sadece endişeleri ve ikizleriyle yatıyor tüm gün.

Allah'ım, şimdi ise analarına o minikleri sağ salim doğurabilme gücü, bize ise, o soğuk sobalı kapısız evden ısınan insanca bir yere taşınabilmeleri, evlerine iki çekyat dışında örneğin bir masa sandalye elbise dolabı gibi şeyler alma, hatta miniklerin de yaşıtları gibi (hakettikleri gibi) büyüyebilmeleri için birşeyler yapabilmemiz için bir formül bulabilme gücü ver lütfen.

Allah'ım, bu miniklere doğabilme ve dünya iyisi anaları ile mutlu olabilme gücü ver lütfen.

8 yorum:

Adsız dedi ki...

amin...amin...amin...
Rabbim tüm isteyenlere hayirli evlatlar versin...

TülayK

Adsız dedi ki...

biz seninle bi kere umut ışığını yakmıştık hatırlarsan hayalcim ..sonu can sıkıcı bile olsa bi melek için iyi bişeyler başarmıştık değilmi ? yine yaparız....bu zorlu yolu biz başarıyla tamamlayabildiysek eğer şükretmek,dua etmek ve ihtiyacı olana yardımcı olabilmek boynumuzun borcu..ister mail ister post olsun sen ihtiyaçların bi listesini yazabilirsen eğer elimizden gelenle yanında oluruz ..
peri kızımı öp benim için..

Gökşen dedi ki...

Hayal merhaba,
ben de elimden geleni yapmak isterim. senden haber bekleyeceğim. Damla'yı öperim.

Yapıncak Gürerk dedi ki...

Hedike'ye ben de el uzatmak isterim, haberleri takip edeceğim. sevgiler,

bgm dedi ki...

Hayal,
bende yardımetmek istiyorum. beni de haberdar edersen sevinirim.
bdoganta@gmail.com
Damlaya sevgiler...

şugibi dedi ki...

şimdi benim bebeğim olmadan önce bu postu okusaydım doğurmasın o yoksulluğa bebek derdim. değil ki iki bebek bi tane bile doğurmasın. ama insan bebeği olunca farklı bakıyor. karnında hissetmeye başladığın andan itibaren onsuz yaşayamayacağını biliyorsun. umarım hedike sağlıkla kucağına alır bebeklerini.
elimden gelen bişey olursa çok sevinirim. takipteyim.

hayal dedi ki...

hepinize sonsuz tesekkur. biseyler dusunuyoruz, bakalim..
haber veririm ben.
bu arada su, dogru, hic bu acidan bakmamistim. ama aslinda, hedike ve ben o kadar uzun zamandir cocuk istiyoduk ki, onun temizlik gor. benim dr oldugumu bile unutmustuk. cok sukur benim oldu ,isteyen herkese nasip etsin Allah'ım

Keremino dedi ki...

Umarım her şey yolunda gider, minikleri sag salim kucaklar... biz de yardım etmek istiyoruz. sevgiler,