Buyrun, ben

Buyrun, ben

29 Nisan 2007

Hadi bir oyun oynayalim

Mesela bagiran Damla Hanim'in gaz sancilarini gidermeye calismaca...

Bizim denediklerimizin disinda bir yol bilen var mi?

1. Sicak su torbasi
2. Karin masaji
3. Elma yagi
4. Adacayi yagi
5. Rezene cayi
6. Metsil damla
7. Sab simplex damla
8. Zinco damla
9. Arabayla gezdirmek
10. Sac kurutma makinesi
11. Besikte sallamak
12. Kucakta sallamak
13. Bebegin sesini bastiracak sekilde bagirmak!!

23 yorum:

Age35 dedi ki...

Hayalcim,maşallah her türlü çareye baaşvurmoşsun.Eski bir gazlı bebek annesi olarak farklı bir öneri bulamadım bu yazdıklarından.Ben aynanın karşısında elimde sallar dururdum kendi çaresiz halimi seyrede seyrede,sallamayı biraz bırakınca basardı yaygarayı bizim küçük hanım..Sabret bir iki aya kadar toparlarsınız inşallah..

gazel vakti dedi ki...

Hayalcim hepsini denemişsin. Bırak zaman sakin sakin aksın. Sende bi zamanlar kolikti benim yavrum de şaşır kendine ve hızla büyüyen bebeğine. Başka şeye adapte ol. Güzel günlere. Pusete koyup alışveriş merkezinde dinlenirken meyveli yoğurt yedireceğin günlere, parkta sallayacağın günlere.

ince eleyen karakter dedi ki...

hayal bacım sen herseyı denemıssın gerıye bısı kalmamıs
hele sab sımplex de ıse yaramadıysa baska bısı yok yapılcak ayaklarını ılerı gerı hareket ettır allah yardım etsın ınsallah tez zamanda gecer

toprakveben

Adsız dedi ki...

emziriyorsaniz yediklerinize dikkat edin, tecrübeleri anneler daha iyi bilirler, benim bildiklerim cikolata, muz, cilek, bulgur, aci vs. gaz yaparmis

bkaya dedi ki...

ben ağlamaya başlayınca oğlumu kanguruya bağlayıp dışarı çıkarırdım. kapıdan dışarı adım attığım anda uykuya geçerdi. bir de bunu dene istersen.

sevgiler

Annelog Atölye dedi ki...

Zaman! Sadece biraz zaman, hepsini denemişsin zaten, zamanla geçecek Kızımda biz de aynı sorunu ve çözümsüzlüğü yaşadık.
Öp benim için minicik burnundan:)
Söylemesi kolay tabii ama bir de moralini bozma, GEÇECEK!!

Annelog Atölye dedi ki...

Sonradan aklıma geldi bir de kol üzerine yatırma var. Şöyle oluyor, bebeğin yüzü kolun dirsek tarafının içine bakacak şekilde yatırılıp, karnının avuç üzerine denk getirilmesi ile (bacaklar at biner gibi durup sarkacak) karına hafif baskı uygulamak da işe yarayabilir. Bizde yaramıştı en azından. Umarım çok karışık anlatmamışımdır. Bir de babalar annelerden iri oluyor genelde, kol üzerine yatırma çalışmasını onlar daha iyi yapabiliyorlar. Anne de bir miktar dinlenebiliyor:)

Kuaybe dedi ki...

merhaba Hayal.. öncelikle bebğin hayırlı olsun.. ismi çok güzel, kendisi de su damlası kadar zaten :))

8. ayına girmiş ve hala kolik olan bir bebek annesi olarak birkaç tavsiyem var..

Nurse Harvey's şurup bizim ağlama ve sancıları yarı yarıya azalttı diyebilirim..

Çok ağlayıp kıvrandığında ben minişimin bezini açıp -hatta çıkarıp - bir havlu örtüyordum üzerine, rahat hareket ettiği için çıkarıyordu gazlarını ve susuyordu.. bezler bacaklarını istedikleri gibi hareket ettirmelerini önlüyor maalesef..

bir de annelogun dediği gibi yüzüstü kola yatırıp havada uçurur gibi gezdirmek çok işe yarıyor..

ama şu bir gerçek ki bebişleri en teskin eden şey, anneciklerinin kucağı.. benimki hala üstümde uyuyor mesela :)) alıştı bir kere..

geçecek merak etme..

azalması bile mucize gibi gelecek sana.. biraz daha sabır..

hayalperisi dedi ki...

herkes herseyi yazmis ama benim doktorum bize kesinlikle ilac kullanmayin ne olursa olsun demisti... biliyorum insan dayanamiyor ama ilaca alismasin dedi bizde vermedik dayandik ve 2 aylik olunca hop birden bitti insallah damlada hemen atlatir bu dönemi


damlayi kocaman öpüyoruz biz kizimla en islagindan

Anne ve Bebisi dedi ki...

Okuduğum bazı sitelerde kundaklamanın iyi gelebildiği yazıyordu. İnce bir battaniye ile deneyebilirsin belki. Bildiğimden konuşmuyorum ha:P Sadece tecrübe edenlerin tercümanıyım :P

Anne ve Bebisi dedi ki...

Biraz daha araştırma yaptım:)
Belki uygulamadığın, faydalı olabileceği söylenen iki-üç şey daha buldum.
Gaz yapan yiyeceklerden uzak durmak. Soğan, elma-armut-lahana,brokoli vs vs

İçiyorsan inek sütünü kesmen. (Emziriyorsan)

Birlikte ılık-sıcak banyo yapmanız.

Mümkün olduğunca, ağladığı zamanlarda karanlık ve sessiz bir odada tutmak.

Bu kadar:( Gerisi sabırmış. Allah sabır versin.

Adsız dedi ki...

Emzirirken 5 dakikada bir kaldırıp omzuma koyup gazını çıkarıp tekrar emzirmeye devam etmiştim.Metsil damla ve sab simplex büyüklerin zoruyla kullandık ama doktor kullanılmasını istemiyor. bu emzirme düzeni zahmetli olsada işe biraz yaramıştı en azından ilaçlardan daha iyi.Kızım da gaz sorunları 3.5 aydan sonra bitmişti.
Kolay gelsin...
Ayşegül

CaDı dedi ki...

Bende hindistan cevizi sütünün iyi geldiğini biliyorum, yeğenimde de aynı sorun olmuştu. Kolay gelsin;)

Adsız dedi ki...

selam kolay gelsin 6 aylık bır kız annesi olarak ilk 3 LEFAX bayer İN İLACINI kullandım çok iyi geldi tavsiye ederim bizimki 3 ay sonra bıçak gibi kesildi kolay gelsin
pelin

Asortik Krep dedi ki...

Hind cevizi var ya hani küçücük..muskat da diyorlar..günde bir çay kaşığı demişlerdi..sütünün içine koyuyorsun rendeleyip..Sende yiyebilirsin süte geçermiş..

rezene çayı duydum birde..
ama sen dr.sun artık zararlı mı değil mi sen araştır bence..ne de olsa ben 14 sene önce yaşamışım bunları..
Bizde gaz sancısı durumları olduğunda farketmeden üşüttüğümü farketmiştim..kendime dikkat edince gaz sancıları da geçmişti..birde ara ara emzirip mutlaka gazını çıkartıp tekrar emzirmeye devam ederek başa çıkmıştım..
Yalnız şimdiki dr lar ilaç ya da damla veriyorlarmış..hem o küçüçük yavruya ilaç vermek ne kadar doğru olur bilmem..birde her bebeğin kendi yöntemi var..yani herkese değişik şeyler faydalı olur..bu yöntemler içinse ne yazık ki deneme yanılma deneyleri yapacaksın..

Minik Patikler dedi ki...

:) mylicon ben deneye deneye myliconu bulmustum elhamdulillah fayda saglamisti, pek cok bebege de verdim elhamdulillah hep ise yaradi. Sadece birinde yaramadi onlarin da duzgun kullanmadigini dusunuyorum. Umarim sizin bebeginiz de hayirlisiyla bu gaz problemlerini atlatir..

Adsız dedi ki...

Şu anda ben de bizim miniği 3 saatlik uğraştan sonra uyutabildim. Bizimkisinin favorisi aspiratör! Sesini duyması yeterli oluyor. Bir de koltukta otururken bacaklarının üzerine yatıracaksın, kolları ve ayakları sallanacak. Öyle de mışıl mışıl uyuyor ama her yöntem her gün işe yaramıyor. Ayrıca bir de Sab simplex kullanıyoruz ama biraz faydası oldu.

Adsız dedi ki...

OMX Gaz Şurubu. Kesin tavsiye ederim.

Biz ilk çocuğumuzda söylenenlerin hemen hepsini denemiş ama netice alamamıştık.

İkinci çocugumuzda doktor "omx diye bi şurup çıktı çok etkili ve bitkisel ve hiçbir yan etkisi yok." dedi. Onu kullandık. İlk kaşıkta yarım saat içinde sorun tümüyle bitti.

Mutlaka deneyin.

Adsız dedi ki...

MERHABA BEN GÜLAY

BİZ 2 AY BOYUNCA 6 DOKTOR DEĞİŞTİRİP ACİL SERVİSE TAŞINDIKTAN SONRA DR.UMUZ DR.SAVAN GÜNAY NURSE HARVEYS İLE LEFAX I KOMBİNE TEDAVİ ŞEKLİNDE VERDİ... DE HAYATIMIZ KURTULDU BEBEĞİMİZ DAHA SONRA RAHAT ETTİ....

Unknown dedi ki...

benim bebeğim de 1.5 aylık ama hala gaz problemine bir çözüm bulamadım. lefax diye bir ilaç buldum. ama ne kadar kullanıcağımı bilmiyorum. birde benim çocuğuma zinco damla iyi geldi. acaba iki ilacı kombine birlikte nasıl kullanabilirim? bir fikri olan varsa lütfen bana yazsın.

Adsız dedi ki...

bende eşimle birlikte kızımızdan çok çektik ama en iyi gaz ilacı sab simplex ve NURSE HARVEYS diye bitkisel bir şurup tavsiye ederim.bide doktorunuza başvurun tahlil felan isteyin bizim kız artı dizanteri olmuş 2 akıllı doktor bilemedi.TAVSİYE

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Benim oglum 5 haftalik ve bende de ayni problem vardi bundan öncesine kadar. Doktorum LEFAX surubunu verdi ve problemimiz yariya indi diyebilirim. Ben Almanyada yasiyorum ve Türkiyede varmi bilmiyorum. Birde Kimyon yagi ile karina masaj da cok iyi geliyor. Annelere bildirilir.

Adsız dedi ki...

cnm meraba bende bu ilaci aldim her emzirmede ver agzina bi damla sık dediler sen nasil kullsnmistin :)