Buyrun, ben

Buyrun, ben

28 Eylül 2006

Yenidoğanı Canlandırma Kursu

Yenidoğanı canlandırma kursu olarak Türkçeleştirilebilecek olan 'Neonatal resusitasyon kursu'na katıldım. Üç günlük bir kurstu. Tüm kadındoğumcuların, çocukçuların, doğuma katılan personelin, hemşire, anestezist velhasıl kelam yenidoğanla karşılaşan herkesin bilmesi gerekenleri bir kez daha öğrendim.

Katılan diğer arkadaşlarımın birçoğunun tersine, kurstan çok keyif aldım ve faydalı buldum, bunca zamandır katılamamış olmama hayıflandım.

O masum, çaresiz, kalbi atmayan, solunumu olmayan, bazen ölmek üzere olan bebişlerin doğru uygulanan basit sayılabilecek yöntemlerle canlandırılması ve problemsiz bir yaşam sürmesi nasıl bire mucizedir, nasıl heyecan verici bir şeydir...

Bir şey daha hissettirdi bu kurs bana, ben sanırım işimi çok seviyorum..

Hep yakınıp durduğum, mutsuz olup durduğum, benim işim değil işyerimin boğucu zorunlulukları sanırım.. Hasta ve iş yoğunluğundan ve bazı kaprislerden işimi yapmaya fırsat bulamadığımı da anladım...

Acaba bundan sonra daha sabırlı, dayanıklı olup da, asıl amacımın hastalara faydalı olmak, birçok kişiyi iyileştirmek olduğunu aklımda tutmama izin verilecek mi fiziki şartlar tarafından??

9 yorum:

KUGUU dedi ki...

sevdigini farketmene sevindim:) kosullar seni bunaltiyor, ınsallah ortamda istedgn gibi olur birgun baska bır yerde

mom dedi ki...

gercektende gusel bir is yapiyorsun bunu dusunup mutlu olabilirsin isyeri kosullari heryerde can sıkıyo, istedigimiz ortami anca kendi yaptigimiz bir isde bulabiliriz sanirim...

hayal dedi ki...

kugu, evet bunaltmak da ne kelime isyan ettiriyor ama her kışın bir baharı var :)
mom, kendi işimi yapma hayaliyle 30 yaşıma geldim, bu gidişle bir 40 da olurum sanırım :)))

Adsız dedi ki...

Evet aslında yakındığın zamanlar da haklısın, ben de 5 sene okudum mesela, siz 6 sonra TUS,sonra tayin, sonra haketmediğin bir para, sonra üstüne stres ..zor gerçekten, ama sevmen herşeyden önemlisi...Çünkü çok anlamlı, kutsal bir görev seninki... Kolay gelsin

Age35 dedi ki...

Kesinlikle çok kutsal bir mesleğin var...

mayonez dedi ki...

canım benim sana minik bir önerim olacak, belki benden çok daha iyi biliyor olabilirsin bu konuyu ama yinede yazayım nolur:)) NLP tekniğini hiç denedinmi.beynin bir olay ya da durum karşısında bize sunmuş olduğu seçeneklerden biz işimize geleni seçiyoruz, o anda bize en fazla haz verecek kısa çözüm yolu olan hangisi ise onu..bu NLP sayesinde aslında birkaç seçeneğin olduğunu farkedebiliyor, insanlara daha sakin yaklaşıp sabredebilmeyi öğreniyorsun.. NLP ile ilgili kitaplar okudukça daha sakin ve dingin bir insan oluyorum ben. sana NİL GÜN hanımın kitaplarını ve SAİM KOÇ u öneririm.öpüyorum kocamaaaan..

bkaya dedi ki...

çok saygı duyulacak bir işin var. çok da zor eminim. ben hamileliğim sırasında 2 doktor değiştirdim. çok şükür ki ikincisi son derece insancıl bir doktordu. hamilelikte insanın en yakın hissettiği kişi oluyor doktoru.
çok zor bir eğitimden geçip, uzun yıllar çaba sarfediyorsunuz işiniz için. maddi karşılığını almak herkese de kısmet olmuyor. ama çok muhteşem bir işin var, bunu kendine hep hatırlat.
kendi işini kurmak kısmında ise sana küçük bir tavsiye verebilirim. ben internet üzerinde iş yapan biriyim. pek çok anne bebek siteleri var biliyorum ama sen de böyle bir site yapabilirsin. hem bilgini hem tecrübelerini anne adayları ve annelerle paylaşabilirsin. farklı bir yaklaşımla maddi kazanç elde etmen söz konuu olabilir.

sevgiler

renkler dedi ki...

Ben de işimi çok seviyorum ama işyerindeki senin de şikayet ettiğin olumsuzluklar canımı çok sıkıyor. İnsanların kaprisini her meslekte çekiyorsun sanırım. İyi niyetle elimden gelen yardımı yaptığım halde kapris ve ters konuşmalarala beni sıkabiliyorlar. Eskiden çok etkilenirdim, şimdi alıştım artık. Zaten son aylarda sinirlerimi aldırmış gibiyim nedense...(Aman maşallah diyeyim:-)

renkler dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.