Buyrun, ben

Buyrun, ben

22 Eylül 2006

Kötü düşünce kötülüğü çağırır mı?

Minik kalbimin zeka testi sonuçları kötü çıktı...
Ne yapmalıyım bilemiyorum.. Ağlamalı mı, sabretmeli ve 1 ay sonraki ikinci testi mi beklemeli?

İçimdeki korkuyu hiç atamadığım için mi (bebeğime birşey olacağı, işlerin yolunda gitmediği korkusu) herşey olumsuz gidiyor?
Bebeğim sakat mı acaba?

Allah'ım çok oluyorum çok şey istiyorum biliyorum ama lütfen bana sabır ve dayanma gücü ver....

32 yorum:

Aysel dedi ki...

Hiç moralini bozma en iyi yönlerini düşünmeye çalış. Bebişin inşallah iyidir. Tıp doktoru değilim ama bildiğim kadarıyla ikili ve üçlü test sonuçları tam bir sonuç vermiyor sadece olasılık oranını gösteriyor. O yüzden lütfen en iyi sonuçları düşün.

Adsız dedi ki...

hayalcim
lütfen olumlu düşünmeye çalış,hayırlısını dile,kendine ve minik kalbe iyi bak...

berfin

cenebaz dedi ki...

Olumlu düşün. Amniyo test yapılmadan diğer test sonucuna bakma bile. Ya, ben de doktora öneride bulunuyorum. Tereciye tere satmaya çalışıyorum yani. Sen hepsini daha iyi biliyorsun. Önemli olan şu an senin moralini yüksek tutman. Daha herşey bitmedi.

crystalsdreams dedi ki...

kötü düşünme evet hayalim,olumlu düşün,pozitif ol ve sonuçlarını hep beraber sevinçle alalım.
ne zamandır nete giremiyordum,senin farketmeden başlattığın çok güzel bir yardım zinciri olmuş meğer...gözlerim doldu okuyunca...
senin gibi güzel bir insanın içindeki ,büyüyen yeni minik kalp de çok güzel ve sağlıklı olacak...
testler hakkında pek bilgim yok ama hislerim var...
herşey gerçekten güzel olacak...
lütfen iyi düşün.

mayonez dedi ki...

annesi bu kadar duyrlı ve zeki bir bebişin zekasından şüphe eden testte doktorda utanmalı..rahat ol cidden bişi olmayacak..

huysuz dedi ki...

şimdiden kendini üzüp de harap etme hayalcim. bi dur bakalım, amniyosentez yapacaklar di mi? herşeyin hayırlısı olucak senin için, emin ol...

Adsız dedi ki...

Canım yaa.. üzme kendini ne olur..bak sen hepimize umut ışığı oldun..hem ben eminim mucizen de inşaallah benim mucizemin umut ışığı olacak..o herşeye inat hayata tutundu ve annesini de üzmeyecektir eminim..dualarım ve kalbim seninle..içini ferah tut..
doğduğunda onunla yaşayacağın güzel şeyleri hayal etmeye çalış..
Tuba

hayal dedi ki...

Minik bir aciklama;
bugun bloguma yazdiktan ve epeyce de agladiktan sonra biraz arastirdim, bu islerde deneyimli bve kendisi de tup bebek sahibi olan bir ablami aradim, hocamla konustum ve icimi biraz da olsa rahatlatan su bilgiye ulastim: Bu test tup bebeklerde bir miktar yüksek çıkarmış zaten.. Ama gene de gerçek bir yükseklik mi yoksa tup diye mi anlamak icin amniyosentez yaptırmam gerekiyor.. Bunun da kendine ait yaklaşık 1/200 bir düşük riski var.. Artık kısmet nereye kadarsa, yapacağız testimizi, göreceğiz bebişimizin durumunu :)
Bu arada da moralleri yüksek tutacağız :)
Hepinize teşekkür ederim, bıkmadan usanmadan bana destek olduğunuz için :)

ibeking dedi ki...

hayal, hangi test bu..11-14 ikili test mi? o bir olasılık hesabı değil mi?yada her ne ise olumlu düşün...sonuçları bildirmeyi unutma..herşey gönlünce olsun..

Adsız dedi ki...

Merhaba,

Umarım ikiniz içinde en hayırlısı ne ise o olur.

Belki bu konulardaki yetkin kişilerden biri olan,
İstanbul Tıp Fakültesinden
Prof. Dr. Atıl YÜKSEL'e de danışabilirsiniz.

FAKÜLTE 0212 414 20 00

MUAYENEHANE(FETÜS SAĞLIĞI MERKEZİ)
0212 236 60 90

gazel vakti dedi ki...

Canımcım kötü düşünce kötü düşünceyi çağırır tabiki.Hem daha ikinci testi bile yaptırmadan bu birden kendini koyverme teslimiyet niye.Doğana kadar oğluma vsdli (böylemi yazılıyo bilmem ama kalbinde delik)olma ihtimali çok yüksek dediler alakası bile yoktu.Hiç öyle bişey çıkmadı ama ben yok canım be değildir nerden olcak dedim doğana kadar.Bana bunu doğunca drlar hatırlattı bi bakalım öylemiymiş gerçekten diye.Değilmiş vallahi.İçin gönlün ferah olsun.Sana bol bol dua edicem herşey dilediğin gibi olsun.

gazel vakti dedi ki...

Bak ben tıp kanunlarını yıkıp iç kanamaa ölmem ben nerden ölcem diyerek 5 hgb ve 200 nabızla artı iki el büyüklüğündeki kan pıhtılarıyla iç kanama geçirmiş. Hatta Devlet Hst kan takviyesine gerek görülmemiş her sene bu kadın nasıl ölmediydi diye kntrol edilen 5 dr tarafından tez konusu yapılan yüksek moralli bi hastayım.Hatırlatayım canımcım.

bkaya dedi ki...

ben de doktora ilk gittiğimde kalp atışı duyamıyorum. bebek ölü alacağız dedi. ama benim minik oğlumun kalbi 1 hafta sonra atmaya başladı.

lütfen moralini yüksek tut. iyi şeyler düşün. bebişin seni duyuyor. ona her şey güzel olacak de.

sevgiler

Asortik Krep dedi ki...

Sadece burdayız demek istedim..

KUGUU dedi ki...

CANIMCIM BENIM:(((( biz yanindayizzzzz ... dur daha ikinci test var

Age35 dedi ki...

Bende amniyosentez yaptırdım.Kızım sapasağlam maşallh.Üzme kendini bir şey yoktur!!

Age35 dedi ki...

Bu arada benim amniosentezimide Atıl Hoca yaptı.İşinin ehli ve bu konuda uzman.Çok kolay geçmişdi.

CaDı dedi ki...

Canımm, bencede sorun yoktur tatlım, hepimizin duaları seninle.. Senin gibi kalbi temiz birinin duaları kabul olacak eminim ben:)

Nilüfer dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
yalnızlar kraliçesi dedi ki...

herşey iyi olacak, moralini yüksek tut sevgili hayal..

Gün dedi ki...

Canım Atıl Hoca'yı mutlaka duymussundur , cok iyidir. Bu arada en yakın arkadaşlarımdan birine de neler dendi, inatla amniyosentezde yaptırmadı, dünyalar tatlısı ve zeki bir kızı var. Sen içini rahat tut, iyi haberlerini bekliyoruz...

Adsız dedi ki...

Hayal, olumlu düşün evet, amniyosentezde de güçlü olup tüüüüm olumsuzlukları kafandan atacaksın, sonuçla da havalara uçup bizi haberdar edeceksin. Doktorum minik kalp geliyorum dedi bi kere:))

Pareo Anne dedi ki...

canım, herkes de yazmış ya zaten...
bu testler sonuçta olasılık hesabı, sen benden iyi biliyorsundur. detaylı ve iyi bir ultrason muayenesinin her tür testten daha güvenilir olacağını söyler benim doktorum. etrafımda ikili veya üçlü test sonucu yüksek çıkan dünya kadar arkadaşım var. kimisi amniyosentez yaptırdı, kimisi yaptırmadı. ama bir tane bile bebeğinde problem olan arkadaşıma rastlamadım.
moralini yüksek tut. her işin başı bu. deme öyle bebeğimin zeka testi sonuçları bilmemne...
gören de çocuğunu IQ testine soktun sanacak...
kalbini ferah tut olur mu, gör bak herşey yolunda, o çoook sağlıklı.
hoş sana diyorum ya, benim hamileyken nelere kafayı taktığımı yazsam gülmekten ölürsün. hala arkadaşlar arasında şehir efsaneleri gibi anlatılır durur. misal, açık havadaki kendin pişir kendin ye restoranından, çok duman var, bebeğim zehirlenir, diye kalkıp arabada oturmuştum 2 saat. ama işin enteresanı, ulan etlere o kadar para verdik diyen ve beni hiç ciddiye almayan kocamın, tüm etleri o mangalda pişirene kadar masadan inatla kalkmamasıydı.
iyi haberlerini bekliyoruz, sevgiler...

hayal dedi ki...

Hayatımda verdiğim en doğru kararlardan birisi blog yazmaya başlamakmış demek ki.. Halledilemez sandığım sorunlarımın paylaşıldığında nasıl da hafiflediğine şaşırıyorum… Genel bir cevap yazmak istiyorum yazdıklarınıza.. Önce İbeking’in sorusu: evet ikili test sonucu yüksek çıkan.. Olasılık hesabı olduğu da doğru, ama ben bir Eğitim Araştırma yani referans hastanesinde çalıştığım için tüm kötü olasılıklar burada toplanıyor, amniyosentez sonucu kötü gelip gebeliği sonlandırılanlar, anomalili doğumlar, amniyosentez esnasında fetus ölümleri.. Sanırım bu yüzden kafama takıyorum çok.. Bir de çok zor kazandığımız bir bebek olduğundan kaybetme ihtimali çok zor geliyor, tüm o süreci tekrar yaşama korkusu… Atıl Hoca’dan bahseden arkadaşlara da teşekkürler, randevumu aldım bile çoktan. Gerçi şimdiden Aralık sonuna randevu veriyor!! Ama meslektaş olduğumuz için istediğim zaman bakabileceğini, en idealinin amniyosentzez sonucu ile bakmak olduğunu söyledi…
Geriye tek bir şey kalıyor, o da bu bir ay geçene kadar sabretmek!!
Desteğiniz için hepinize teşekkür ederim..

Su dedi ki...

canim, hepimiz hep senin icin iyi dileklerde bulunuyoruz.

Sardunya dedi ki...

dualarım seninle hayal
moralini yüksek tut

ibeking dedi ki...

hayal bir de prof. hayri ermiş var. daha yakına randevu almak istersen...güzel sonuçlarını bekliyoruz. sevgiler

mom dedi ki...

sen aklina kotu seyler getirme hamileliligin boyunca hemde ...ikiniz icinde hayirlisi olsun

Adsız dedi ki...

Selam arkadaşlar.Şu an 14+2 haftalık hamileyim.
İkili teste 1:98 çıktı sonucum.13 şubatta amniyosentez yaptırıcam.Tek korkum kötü bir sonuçla karşılaşmak.
Allah'ım hepimizin bebeğini sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.

Adsız dedi ki...

Herkese Merhaba.13 şubatta amniyosentez yaptırıcağımı yazmıştım daha önce.dayanamadım,beklemek çok zor dr.umdan rica ettim 6 şubatta yaptık.2 dk'lık bir işlem.boşuna korkmuşum:)sonuçlar çok geç çıkacakmış.inşallah hayırlı haberler alırım.benim durumumda olan herkese allah sabır versin.zaman hiç geçmiyor çünkü.
Saygılarımla..

AycA dedi ki...

Aybala..
Biliyor musun sabah sabah ben senin esik yazılarını okuyorum.. biraz güne kötü başladım canım birşey yapmak istemedi ve sen belki bu yorumu görmeyeceksin bile ?? bilmiyorum neyse bir şekil senin bloguna girdim sanırım şu bana yolladığın slinge bakacaktım sonra yazıların içinde kayboldum..
hani son yazdığın post var ya bu yazıdan oraya geleceğim..
minik kalbinin zekasını düşününce şimdi bu yazdığın postun ne kadar boşuna üzülmek olduğunu fark ettim ve son yazdığın yazıyı bir iki sene sonra tekrar okumak istedim ..
:) neyse saçmaladım belki de belki de sen anladın..
bilmiyorum

Adsız dedi ki...

Bende 38 yasında 14 haftalık hamileyim,,ama maalesef çok mutsuzum.kabus gibi günler geciriyorum,,geçen yıl mart ayında dış gebelik gecirdim,tek tüpün alındı,,günlerce ağlayıp uzuldukten sonra toparlandı,,yaşım geç olduğu ve tüpünün teki alındığı için bir daha hamile kalamam diye cok agladim,ama Allah im mucizesinin gösterdi yine hamile kaldım,,çok heycanlandik,,ama ikili test risk çok yüksek çıktı,,moral sıfır oldu ağla ağla yine,,doktor harmony test önerdi amniyosentezi beklememek için,,daha risksiz diye,,testler yurtdışına gidiyor onbeş günde geliyor bayagida bütçe istiyor,,günlerce dualarla ağlamayla geçen günlerin ardından sonuç değişmedi,,risk yine çok yüksek çıktı,,son olarak amniyosentezi denemeden karar vermeyin dedi doktorum ,,ama onunda zamanı varmış bir hafta beklicem yaptırmak için,,sonucu içinde ayrıca beklicem,, bütün ruhumun öldüğünü hissediyorum,,Allah im kimseye yasatmasin,, beklemek zaten en kötüsü,, bu arada içimdeki yavrum büyumekte. Ne yapacağını bilemiyorum, ağlamaktan kafam kamyon çarpmış gibi düşünemiyorum bile, çok ama çok kötü bi durumdayım,Allah tan başka carem yok.