Buyrun, ben

Buyrun, ben

7 Ekim 2013

AKUT gönüllüsü olmak

Kendim dışında birileri için herhangi birşey yapmıyor olmak ara ara aklıma geliyordu. Tam bu aralardan birinde, arkadaşım Damla, AKUT eğitimine katıldı ve sosyal medyadan, hepimizin AKUT eğitimlerine katılmamız, en azından ilk yardımı öğrenmemiz hakkında mesaj bombardımanına tuttu bizi.
Ardından, Bodrum AKUT Başkanı ile bir vesileyle tanıştık. Sohbet ederken, dünya kurtarma ekipleri arasında en az sağlıkçı gönüllünün Türkiye AKUT'ta olduğunu, sağlıkçılar arasından daha fazla gönüllüye ihtiyaçları olduğunu, aralarında herkese göre yapılacak bazı işler olduğunu anlattı. En azından sunumlara, seminerlere gidip ders anlatacak, toplumu bilinçlendirmede görev alacak birilerine şiddetle ihtiyaç olduğunu anlattı.
İşaretleri takip etmenin gerekliliğini farketmiş bulunmaktayım.
Bunun bir işaret olduğunu düşündüm ve bugün AKUT tanışma toplantısına gidiyoruz eşimle. Bakalım neler olacak, gelişmeleri takip edelim beraber...

2 yorum:

Asortik Krep dedi ki...

Çok iyi yapmışsın, benim oğluşum üniversiteye başladığı seneden beri Akut Gönüllüsü, sağlıkçı değil ama eğitimci olarak devam ediyor.Bu yaz 3 kampta çalıştı ve merkezde görevli çalışıyor okul haricinde.

Asortik Krep dedi ki...

Fethiye'de Akut doğa sporlarında, kaybolmalarda ve kurtarma olaylarında çok başarılı, benim gördüğüm en sağlam kuruluşlardan.