Buyrun, ben

Buyrun, ben

18 Ocak 2012

Ruh hallerim

Vallahi kontrol edemiyorum kendimi. Farkettiğimde iş işten geçmiş, kristal vazolar kırılmış oluyor.
Premenstrüel sendromum gitti, ben gittiğine sevinemeden menstrüel sendrom geldi iki aydır. Ne bu kardeşim, bu ruh benim değil mi, peki bu ruh hali kimin?
Bu cadı gibi bağıran, tolerans sınırı eşiğin eksi iki altına düşen, her ayın iki günü "ben dünyada niye yapayalnızım" diye ağlayan bu kadın da kim? Normalde hafif bir sinirleneceği olaylar yüzünden dünyayı yıkan bu cadı kim?

Ya da başka bir soruşla: Tüm sinir bozucu olaylar HAKKATEN mi üstüste geliyor ben menstrüel sendrom yaşarken? Normalde hergün teker teker gelecek şeyler, benim enerjim düşük olduğunda gerçekten de aynı anda oluyor. Üstüste. Yan yana.
Biliyorum çevremdeki en sinir bozucu kişi ben olamam. Başka sinir bozucu kişileri de pek sallamam. Ama böyle günlerde hepsi bana sürtünerek geçiyor. Eteğime değiyor. Canımı acıtıyor.
Yaa öf. Vallahi öf. Duygu durum stabilizatörü alsam, her ayın her günü aynı şeyi hissetsem ne iyi olmaz mı?

7 yorum:

zühra dedi ki...

Sanıyorum bu sendromları tüm bayanlar yaşıyor. Ama neyseki bir kaç gün. Düşünün böyle bir karakterimiz olsa herhalde dünyada kavgadan geçilmez.
Yengeç burcu muydunuz siz?
Çünkü yengeç burçları bu dönem ençok etkilenen burçmuş.

hayal dedi ki...

Yok. Oğlağım. Sanki (bence) bi tek oğlaklar böyle gibi geliyor.

bgm dedi ki...

su duygu seyinden bulursan, allah rızasdı için aban da al ve yolla. Yok yollama ya sen istanbula gelip ver ya da ben Antepe.. :))

begonya dedi ki...

canım benim.bugün beni aradın ya nasıl mutlu oldum bilemezsin.bana unuttuğum beni hatırlattın.uzun zamandır eksik bişey var deyip aradığım şeyin ne olduğunu hatırlattın.bir dost sesine ne kadar da ihtiyacım varmış.eksik olan bu sıcaklıkmış.aksarayda çok yalnızım.niye olduğunu çözmeye çalıştığım bir yalnızlık.bebeklerim her ne kadar unuttuursada bu hissi keşke aynı şehirde yaşasaydık ne çok isterdim.değişen ne bilmiyorum ama,eski arakadaşlarım yok.canım benim.seni çok seviyorum.ayçaya bütün kalbimle dua ediyorum,edeceğim.iyi ki aradın.

alkım doğan dedi ki...

bana kalırsa pms, diğerini döver:) bana öyle geliyor ya da. bir de oğlaklar hep içine atar diye bilirim ben. belki biraz bağırıp çağırmak -perran kutman öyle yaparmış, gidip boş bir alana bağırırmış- gerek. ben denemedim henüz ama düşünüyorum:) sevgiler.

Oglak Kizlari dedi ki...

Bence burçla diil, hormonlarla alakalı.
Yediklerine dikkat etsen geçiyor gibi. Mesela Karatay diyeti.

Dr. a tavsiye veren ukala anne Çiğdem

Modi dedi ki...

Bnecede pms hepsini döver.Aynaya bakıp ağlayabiliyorum o dönemde..
Yalnız değiliz herkes böyle bir miktar:)benim bu konudaki sıkıntım sadece mantık olan hem muhendis hem terazi kocamın,hele hel bu bu dönemde beni hiç anlayamaması :)Bide ben hasta olunca oda oldugu gibi benim pmt sendromlarımın aynısını oda yaşıyor niyeyse..