Buyrun, ben

Buyrun, ben

9 Kasım 2009

Yatır kaldır yöntemi - 2 .gün

Bugün daha iyiydi. Tuna beyi uyutmak için evde kaldım, bakıcımıza da yatır kaldırı öğrettim. Pek ikna olmadıysa ve biraz mızıldandıysa da (of bu ne ya işin yoksa yatır kaldır on saat) itiraz da etmedi.
İlk iki uykusunu beraber uyuttuk. Uykularının ortasında uyandı, yatır kaldırla ikişer saate tamamladık. Akşamüstü olan yarım saatlik şekerlemesinde de çok şükür sorun olmadı.
Bugünkü uykularındaki toplam ağlama + uyuma süreleri:
1. 20 dk
2. 20 saniye ağlama 10 dk uyuma, ortasında 15 dk daha mızıldanma + uyuma.
3. 5 dakika ağlama 10 dk uyuma
4. Gece ise 10 dk kadar ağlama + mızıldanma, gazı varmış meğer, çıkarınca 5 dk.da uyudu.

Bakalım gece nasıl olacak...
Dün geceyi yazmıştım, 3 kez uyandı yatır kaldır sonrası, sabah 5'te emdi, uyuyamadı 1 saat ama sonra gene 7'ye kadar uyudu.

Durum böyleyken böyle.

5 yorum:

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

selam
ben de zamanında detaylıca yatır/kaldırı yazmıştım. bu aralar sıkça rastlıyorum uyku sorunlarına. faydalanmak isteyen olursa diye postların linklerini veriyorum.
bu arada uyku sorunuda son durum ne mi? birlikte koyun koyuna misler gibi yatıyoruz:))

http://hulyanintunasi.blogspot.com/2009/01/uyku-serisi-3-tuna-uyumay-reniyor-bu.html
http://hulyanintunasi.blogspot.com/2009/01/uyku-serisi-2-tracy-hogg.html
http://hulyanintunasi.blogspot.com/2008/12/uyku-serisi.html
http://hulyanintunasi.blogspot.com/2009/08/en-buyuk-annelik-snavuyku-suzluk.html

Ozguranne dedi ki...

destek, destek, destek...

hayal dedi ki...

Hülyacım selam.. Senin bu postlarını okumuştum zaten :) (araştırmacı gazeteci...)
Gene de teşekkürler.. :) Bu arada bizim terrible two sonunda pes etti (tabii bence şimdilik) Yatağında bizi öpüp uğurluyor, kendi kendine uyuyor... Koca bir MAŞALLAH
Özgür, hadi bakalım ne olacak görelim.. :) Not: Birlikten kuvvet doğar..

Sen Gelince dedi ki...

Merhaba Hayal... Ben de sessiz okuyucularındanım... Aslında bloğunla kızım 6 aylıkken ve uyku konusu vahim bir durum almışken Ferber üzerine yaptığım araştırma sırasında tanıştım... Aslına bakarsan Ferber maceran bana cesaret verdi ve ben de denedim... Üstelik blog açma fikri her zaman aklımda olsa bile sürekli ertelediğim bir şeydi ve senin bloğun sayesinde gaza geldim... Hatta senden bahsetmiştim bir ara bloğumda... Neyse bizimki çok sancısız ve başarılı geçmiş olmasına rağmen yine de bir dikiş tutturamadık uyku konusunda... Sık sık bozuldu... Kendi kendine çok çabuk, ağlamadan ve sorunsuzca uyumasına rağmen gece uyanmaları dönem dönem tekrarlandı. Tatilden sonra da yatağında tek olarak uyumayı tamamen reddetti... Biz de ayakta sallamaya başladık... Sonra içinden çıkılmaz bir duruma geldi... Cumartesi yatır kaldırı denemeye başladım... Kansız, sancısız... Yanında olduğum sürece sorun yok çünkü... Ama uykuya dalması uzun sürdüğü için gerçekten sabır gerektiriyor... Ve ben o sabrı göstermeye son daraca kararlıyım.

hayal dedi ki...

Özlem merhaba.. Memnun oldum bu vesileyle :)
Ben de sizin sonuçlarınızı merakla bekliyorum bakalım Nilsu hanım neler yapacak yata-kalka :)