Buyrun, ben

Buyrun, ben

11 Eylül 2009

Dışı seni yakar içi beni

Ah gözümün nuru cancağızım...
Bi anlayabilsem seni... Bir çözebilsem ne demek istediğini!
Bazen yatağına yatırıyorum on dakikada uyuyorsun, annecim iyi geceler deyip.. Bazen iki saatte uyumuyorsun, hem babana hem bana sinir krizi geçirtip.. Sebebi olmayan ağlamalar.. bağırmalar.. Çığlık çığlığa hepimize sabır imtihanı yaptırmalar.
Ah be güzel kızım, insanın sabır eşiğinin yüksek olması için dinlenmiş olması ve saatin gecenin birbuçuğu olmaması daha uygun annecim.
Gel anlaşalım. Bir gece önce iyi uyuduğum gecelerde yap sen şunu, hem de daha erken gir sinir krizine de.. sonra bize de biraz vakit kalsın. Yoksa böyle sinirleri bozulmuş, senin çıkardığın gürültüden harap bitap olmuş şekilde -ve yine hiç dinlenemeden - biten günler birbiri ardına eklendikçe fena oluyoruz biz.
Ne ders çalışabiliyoruz ne iki kelime edebiliyoruz. Ben düşünüp duruyorum kukumav kuşu gibi biryerde hata mı yapıyorum diye. Hata da yok ki.. Sebebi de yok.. Eh biraz iki yaş sendromu biraz kardeşim geldi hoşgeldi sendromu. Olan bize oluyor.. Sen sabah güvercini gibi şen şakrak uyanıyorsun yine :)
Bir dahaki sefere farklı davranıcam, daha sabırlı olucam, kızmadan geçmesini bekliycem diyorum, ama öyle yorgun uykusuz ve hazırlıksız yakalıyorsun ve o kadar uzun sürüyor ki ağlaman...
Aaah ah gel üç yaşımız diye gün sayıyorum...
Ah be canım yavrum seni ne çok seviyorum bilsen....

15 yorum:

elif dedi ki...

Öncelikle günaydınlar.Bu problemi bizde o ka çok yaşıyoruzki, dediğiniz gibi bu dönemin gecmesini iple cekiyorum.Bir gece uyutması problem birde gecenin bir vakti ağlayarak uyandığı zamanlarda tekrar susturup uyutmak.Bazı sabahlar sanki gece narkoz almısımda sabah ayılamamısm gibi uyanıyorum daha doğrusu uyanmak zorunda kalıyorum.Eh ne diyelim sizede bizede ve bizim gibi 2 yas sendromuyla boğuşan tüm ebebeyinlere kolay gelsin,Allah sabır vesin. :)

hayal dedi ki...

elif, tesekkurler :) zaten bunu yaşamayan bilemez bence...

Maya ve Elya'nın annesi dedi ki...

merhaba, tam da 1 haftadır yasadıgımız durumu anlatmışsınız. daha önce hiç böyle bir problemimiz yokken gece 3'te uyanıyor cığlık çığlığa. Işığı aç, atta gidelim, yerde yaticam gibi isteklerle viyak viyak bağırmak. Bugün sadece 3 saat uykuyla işe geldim, esnemekten ağzım kopuyor. Sabah olunca da gece yarısı ortaya çıkan canavar gitmiş yerine bir melek gelmiş oluyor. 3 yaşında geçecek bunlar di mi:) bekleyelim hep birlikte ve görelim:)
sevgiler

annesiningülü dedi ki...

aynı sendrom bizdede bitse artık. bizde ufak kardeş'te yok olsa yandık herhalde.
tam yatarken ki yattığımız saat hiç erken bir saat değil abuk sabuk bir neden buluyor ağlıyor. az bir zamanda değil en az yarım saat ağlıyor.hiç sıkılmadan.hiç ses çıkarmıyorum. çabuk geçse bu dönem :(

a.y. dedi ki...

Yandık desenizekızım ve kızımın ayına yakın blog bebekleri bugünlerde kalitesiz gece uykuları sürüyor. Büyüseler geçer diyoruz ama 2 yaşı bile böyle ise vah bize:))

a.y. dedi ki...

Şimdi bi de yorumlara baktımda:) KORKUYORUM ÇOOK:))

pinarbk dedi ki...

Sihirli yaş 3'ü bekliyorum bende. Umarım beklentilerimizi karşılar...

Damla hanım'a birşey diyemeyeceğim, aynısından bizde de var. Kelin de merhemi yok:(((

Gülfer dedi ki...

Hani birkaç hafta önce demiştin ya bana, hatırlatmak istedim:
"Geçecek..."

Bol sabır ve bol uyku dileklerimle tatlılar...

hayal dedi ki...

Maya'nın annesi, bahane bunların hepsi.. Bugünkü ağlama nedenimiz mesela "o yastığı ver bana ben onu çok seviyorum"du.. Onu versem öbürü...
Bahar, bu gösteri bizim sabrımızın süresi ile doğru orantılı..
Anne yazar, belli olmaz sizinki başkadır belki..
Pınar, emin değilim bu üç yaş konusunda ama başka tesellim de yok ki:(
Gülfer, biliyorum geçecek ama aaah ne zaman

ela selin dedi ki...

Insan bazen sabir esiginin sonuna geldigini hissediyor ama tam o noktada kendini asmaya basladigini farkediyorsun. Ben sana gececek demeyecegim. Bu sorun bitecek baskasi baslayacak. Biz de hem büyüyecek, hem alisacak hem de olgunlasacagiz. Anne olmak dervislik gibi birsey, bu da bizim avuntumuz olsun.

Nes london-ist dedi ki...

bu durumu daha cok kiz anneleri yasiyor galiba,biz de yok boyle bir sey simdilik cok sukur,oglan olmasinin avantaji mi acaba?

hayal dedi ki...

Özlem, doğru söylemişsin.. Ben de hergün kendime sabır en büyük erdemdir deyip duruyorum, öyle de gerçekten..
Nesli, umarım öyledir.. Bu senfonileri bir kez daha izlemek istemiyorum zira :)

Yapıncak Gürerk dedi ki...

Korkutma beni be şekercim... Uyut be anneni minik ablam. Özledim sizi, perşembeye az kaldı :)

hayal dedi ki...

Yapıncak, korkma sen, seninki Angel baby, benimki Chucky :)

inceterazi dedi ki...

oncelikle bol sabirlar diliyorum . cocuklarin ruhi gelisiminin basladigi zamanlar i yasiyoruz. gun iccinde yasadiklari, gordukleri etkiliyor onlari genellikle. ve bide onu gorenler etkiliyor. atom gibi molekul gibi madede gibi nazar da bir gercektir. cocuklarimiza bazen kendi bazen de baskalarinin nazari degmiz olabiliyor, bir miktar Kur an dinlemesi o gece cocugu rahatlatiyor. deneyin. ozellikle felak, nas, ihlas sureletini sesli okuyun. sevliler