Buyrun, ben

Buyrun, ben

19 Eylül 2008

Damla hanım bir bucuk yasına gelirken neler yapabiliyor


En önemlisi, benim de ayrıca hayatımın en heyecan verici deneyimi olan kızımın konuşmayı öğrenmesi oldu.
Tam bir yaşında yürüdü, tam bir buçuk yaşında konuştu diyebilirim (gerçi bir buçuk olmadıysa da tam da konuşmuyor zaten :)
İki kelimeli cümleler kuruyor. Bebiş doydu, bebiş uyudu, maymun muz yedi (bu üç kelime oldu), beğendim, anne kalk, kaşı (sırtını :) )..
Anladım ki, epeydir anlamsız kelimeler zannettiğimiz mırıltıların hepsi anlamlı sözcükler, ancak biz onları anlayabilecek kavrayışa sahip değiliz.. Bizden duyduğu herşeyi söylüyor, tekrar ediyor, ama kendine ait özel dili ve alfabesiyle.. Biz de gitgide daha iyi anlayabiliyoruz onu. Yahu minicik bişeyin kaşı demesi kimin aklına gelir ki :)

Komut vermek istediğinde üçüncü tekil şahısları kullanıyor, kaldır yerine kalk, yatır yerine yat gibi. Hatta bırak, git, al, ver gibi kelimeleri de sıkça kullanıyor.
Atmayı, tutmayı öğrendi ama zıplamayı beceremiyor :) Yaylanıyor ama kalkamıyor yerinden.. Çok komik oluyor.
Yemeğini genellikle kendisi yiyor, ama bugün meyve yerken çatalı ağzına batırdı ve çok ağladı. Daha dikkat etmek gerek.. Henüz sivri uçlu çatala hazır değil galiba (Ikea'nın bebek çatallarının ucu da yani gerçek çataldan daha sivri)

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

7 yorum:

Köklerden Uzağa dedi ki...

Merak ettiğim birşey var, sanki altından güzel bir öykü çıkacak gibi.. Neden Damla HANIM? Sürekli Hanım deyişinizin bir sebebi var mı?

pinarbk dedi ki...

1001 kere maşallah:))
Duru kuşu da sadece kendisininanlayabildiği upuzun cümleler kuruyor. Sohbet etmesi yakındır.

hayal dedi ki...

Berna, Damla hanım demek hoşuma gidiyor.. Bilmem nedenini düşünmedim hiç. Bazen de minik kalbim derim. Onun nedeni var ama (taaaaaaaaa ilk postlarımdan birinde bu blogda anlatmıştım :) )
Pınar, sohbetler başladı, bari anlaşılabilir olsa. Ama ben ona anlamadığımı çaktırmıyorum, yaa, öyle mi, başka, falan diyorum :)

AycA dedi ki...

maymun seniiiii

GeCe dedi ki...

son resme bittim, benim de böyle tatlı bir kızım olur inşallah.

Yesim dedi ki...

Merhaba,
Damla Hanim'in bu siyah beyaz resimlerini cok begendim, yeni yeni ziyarete gelmisken soyleyeyim dedim.
Sevgiler.

hayal dedi ki...

Gece, koccaman bir inşallah!!!
Calanon, teşekkürler, resimler teyzemizin eseri.