Buyrun, ben

Buyrun, ben

16 Haziran 2008

Bebeler ve babalar (bir tane de anne)

Ey dün Damla hanımın peşinden çimlerde koşan, güle oynaya eğlenen iki yaşındaki oğlunu (onu oraya bırakan büyükanneyi de haketmediği şekilde azarlayarak) kolundan sürükleyerek ve adeta tartaklayarak oradan alan, bisiklet ve bebek arabası gibi şeylere oturtmak suretiyle yerle temasını kesen insan evladı..
Dün babalar günüydü. İki yaşında böyleysen sen büyüdükçe o miniye neler yapacaksın?
O büyükanneye yazık değil mi, gelmiş sana iyilik yapıp bebeğine bakıyor sen rahat yemek ye diye (belki hep de bakıyordur) o kadar insanın içinde ne bozuyorsun kadını?
Ben gül gibi mis gibi prenses kızımı koymuşum doğaya, sen o kıymetli! oğlunu sürükleyerek alırken bana ne demek istiyorsun hem?

Üstünün kirlenmesinden, keneden böcekten korkuyorsan ne demeye Fenerbahçe parkına getiriyorsun, alışveriş merkezine götürsene yavruyu.. Ya da hiç evden çıkarma... Ya da ne demeye betona koyuyor burda oyna diyorsun, bebek bu anlar mı betonu çimi, "bu tarafta dur buraya geçme"yi.. Al kucağına otur öyleyse. Yok yok eve git sen en iyisi. Orada çayırda bebeler cıvıldaşırken seninki durur mu kaldırım kenarında?
Al götür oğlan turşusu kur. Ya da kendine dik hiç ayrılmayın.
Ayrıca aynı şeyler cumartesi Yelkenkaya'da kumda oynayan 4 yaşındaki bebeyi, saçına kum sürdü diye taaa uzaklardan bağırarak azarlayan babacık ile Boyner'de eline elbise askısı aldı ve onunla oynadı diye 3 yaşındaki bebeye bağırıp vuran anne için de geçerli.
Avrupa'da olsak üçünü de polise haber verir, olmadı kendim kavga ederdim.
Ben kavgacı mıyım neyim.

3 yorum:

annesininoglusu dedi ki...

haklısınız valla aynen katılıyorum.
buna benzer bişey Salı günü bizim de başımıza geldi.insan çocuğunu parkta özgür bırakmıcaksa nerde bırakacak.
ne diyor reklam:kirlenmek güzeldir:))

Yapıncak Gürerk dedi ki...

aslında her şey anne-babada bitmiyor mu? Ne büyük sorumluluk bu. Ve bazıları nasıl da bu sorumluluğun farkında değil?

annecugun dedi ki...

kimbilir belki o baba virus tasiyan kene oglunu isirdiginda tedavisi olmadigini bildiginden oturu cekiniyorduk. elbette yasli bir kadini herkesin ortasinda azarlamak kotu, hele hele cocuklari dogadan koparmak iyice kotu ama malasef kirim kongo kanamali atesine neden olan virusun tedavisi yok...asiri ozen bana gore hep bir sorun getirir, bu babada asiri ozenden hem oglunu uzmus hemde ona emek veren babaanneyi. iki arada derede bir durum, olen insanlari gordukce kizamiyorum.