Buyrun, ben

Buyrun, ben

28 Ocak 2007

Bebeğim, hazırlıklar ve stres meselesi

Kızımın:
1. Perdesi hazır, rustiği değil (babası uflaya puflaya rustiği tutmamakta inat eden duvarla boğuşuyor :)
2. Yatağı hazır, döşeği değil (Ikea'da kalmamıştı, neredeyse tekrar oraya gidip o kalabalığa girmektense sünger döşek alacağım kızıma. Bu arada bizim oralarda yatağın kendisine, yani karyolaya değil de içine serilen yatağa döşek derler)
3. Bezi hazır, zıbını değil (kaç tane almak gerekli bu zıbınlardan bilmiyorum ki, çok şirin oldukları için taa ne zaman sevmek için bir tane almıştım ama daha almak gerekli sanırım)
4. Havlusu hazır, banyosu değil..
5.Bissürü şeyi hazır kısacası, bissürü şeyi değil...

E ama bu listenin de sonu yok ki, banyo, şampuan, bazı kozmetikler (krem, nemledirici, bebe yağı), emzikler, biberonlar...

Aslında ben severim böyle şeyleri, hatta şu sıralar tek merak ve ilgi alanım bu, ama son ana bırakıyorum bu ayrıntıları.. Kızım herşeyin hazır olduğunu farkedip de erken gelmeye kalkmasın diye :)

Bu arada bugün gazetede okuduğum bir yazıda diyordu ki, bir bilimadamı demiş ki, gebeliği stresli geçen annelerin bebeklerinde zeka geriliği oluyor.. Tamam stresli annenin bebeği de stresli olur falan da, bu zeka geriliği biraz iddialı olmamış mı? Yok streste kortizol artarmış da, o da bebeğin beynine gidip özür yaparmış da.. Fikir yürütme tarzında şeyler... Ben bilimadamı sayılmam, ama yine de birçok çalışma ile doğrulanmadan böyle iddialı birşey yazmak... Kaç tane kontrollü çalışma yapılmış, kaç tane zeka özürlü bebek var ortada.. Ne yapayım yani, çocuğum yillardir olmuyor diye gebelikte her an onu kaybetme korkusunu üzerimde atamıyorsam, ya da babam öldüyse ben gebeyken, ben de okyanus suyu değilim ki, istediğimde sakin, istediğimde stressiz olabileyim..
Değil mi ama?

8 yorum:

nes-kafe dedi ki...

Oh ne güzel hazırlıklar yapılıyor. İnşallah minik kalbin zamanında gelirde annesini heyecanlandırmaz :)

bence saçma bir varsayım öyle olsa benim teyzemin torunu gerizekalı olurdu çocuk zehir gibi. hamileliği boyunca teyzemin kızının kafasında silah dayalıydı sürkli kavga tehdit vardı. o yüzden inanma öyle şeylere.

Adsız dedi ki...

Ben atlattim sira sende.
Biz artik 10. gunumuzdeyiz. Stressler bitmiyor, oyle iddali konusanlarada bence kulak asmamak gerekiyor.

Bugun okudugum bir haberde ilk uc aylarda sacini boyatan annelerin bebeklerinde katarakt oluyormus, farelerde denemisler oyle olmus. Vay ki vay. Bosveeerrr.

Bizim ilk gecemiz kabus gecti, stressten dolayi sutum kesildi v.s. Sonra bol su icip dinlenince geri geldi. Biz bu bebise mamami verecegiz diye bir aglayisimiz vardiki sorma.

Demem o ki stressiz olmuyooorr..

Operim.
Kendine cok dikkat et.

Adsız dedi ki...

Bu arada adimi yazmayi unutmusum.
Pirtik ben. hani su blog unu silen.

cenebaz dedi ki...

Gazetede yazılan haberlere özellikle de sağlık haberlerine ne derece inanılır ki. Şimdi bi de bunu stres yapma.

Adsız dedi ki...

merhaba, bence hic bir seye aldirmayin, guatir hastasiyim o halde iki hamilelik gecirdim,ve her ikisindede gebelik zehirlenmesi oldum , ama maassallah cocuklarim turp gibi,hatta oglum basketcilere tas cikarir maassallah, zeka dersen oylesine, allahin izni ile bisey olmaz, sen kendini ferah tut ve SENI STRESLENDIRECEK SEYLER okuma, roman oku, baska sey oku, ama hamilelikle ilgili olanlara aldirma, herkes kendi vucudunu daha iyi tanir ve anlar,allah kolaylik versin ve saglik sihat ile mutluluga erdirsin insallah hayirlisi ile FERDA

Annelog Atölye dedi ki...

Ufak bir ipucu: Zıbın almana gerek yok zira hiç kullanışlı olmuyor, sürekli kaydıkları için belleri açılıyor toparlamakla uğraşmak gerekiyor. En güzeli alttan çıtçıtlı kaası kolay geçen yumuşacık pamuklu badiler. Zıbınlar çok şirin ama bir tane yeterli bence.
Sevgiler:)

Gün dedi ki...

Ne güzel telaşlar bunlar, hepsini yavaş yavaş ve keyifle tamamlarsın, zıbın bende sadece 1 tane hastande çıkanı kullanmıştım, hiç kullanışlı değil, bende bol bol penye bodylerden aldım, tavsiye ederim mothercare indiriminden al her ay dönemi için...

Anne ve Bebisi dedi ki...

Merhabalar,
Ne güzel telaşlar bunlar değil mi? :)
O gazetedeki haberi ya da bir benzerini yabancı bir sitede okumuştum ben. Yorum yazanlardan bir tanesi güzel bir noktaya parmak basmıştı.İkinci dünya savaşı sırasında pek çok hamile kadın savaşta olduğu için, kocasını savaşa gönderdiği, sevdiklerinin ölüm haberini aldığı için büyük bir stres içindeydi. Bu durumda sonradan gelen bütün bir jenerasyon sorunlu ve özürlü mü yani diye sormuştu yorumcu.

Savaş bölgelerinde yaşayan kadınların üzüntü ve stresi ne kadar büyük. Bu durumda bu koşullarda doğan çocukların hepsinin sorunlu olması lazım ama değiller maşallah:)
İnşallah hepimizin çocukları sağlıklı,güzel bir şekilde dünyaya gelir ve büyür.